Arkivbillede. Foto: Shutterstock
Arkivbillede. Foto: Shutterstock

Fik konfiskeret sin telefon - så brændte hun 19 børn og unge ihjel

Udland

24/05/2023 09:54

Jens Asbjørn Bøgen

Tragedien skete natten til tirsdag.

En brand i et skolekollegium i Guyana, der dræbte 19 børn, blev startet af en elev, efter at skolemyndighederne konfiskerede hendes mobiltelefon.

Det oplyste politiet i Guyana tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Børnene, hovedsagelig indfødte piger, døde omkring midnat mandag, de fleste på stedet.

"En kvindelig studerende er mistænkt for at have sat den ødelæggende brand, fordi hendes mobiltelefon blev taget væk af kollegiets mor og en lærer," sagde politiet i en erklæring.

David Adams, borgmesteren i Mahdia, byen hvor skolen ligger, bekræftede tidligere elevens påståede involvering over for Reuters og sagde, at hun ikke kom til skade i branden.

Han tilføjede, at han ikke kunne bekræfte, om eleven var i regeringens varetægt. Politierklæringen nævnte ikke en anholdelse.

Må bruge DNA til identifikation

Nogle studerende fortalte efterforskerne, at de blev vækket af skrig og så ild og røg i kollegiets badeværelsesområde, sagde politiet.

Den regeringspatolog, der foretog obduktioner af seks lig sent mandag, anførte deres dødsårsag som røginhalering og forbrændinger, tilføjede politiet.

Tretten sæt ligerester er blevet flyttet til hovedstaden Georgetown for DNA-identifikation. Næsten 30 andre børn blev indlagt.

Undervisningsminister Priya Manickchand afviste tidligere at diskutere den studerendes påståede involvering.

Yngste offer var 5 år

Adspurgt om påstande om, at sovesalen ikke var udstyret med et moderne brandalarmsystem, og at eleverne ikke var uddannet i brandøvelser, sagde Manickchand til Reuters "alt dette er under undersøgelse, og en rapport vil blive udsendt, når det er gjort. Hvad skal der komme af dette er en forbedring på tværs af sektoren."

Forbrændingsspecialister, psykiatere og andet medicinsk personale tog sig af sårede børn og deres familier, tilføjede hun.

Den yngste af de dræbte var den fem-årige søn af kollegiets vicevært. Alle andre ofre var piger og omfattede flere søskende og mindst ét ​​sæt tvillinger.

Præsident Irfaan Ali mødtes mandag med nogle forældre til de døde efter at have besøgt Mahdias hospital og erklærede tre dages national sorg.

Mest Læste

Annonce