Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forfærdelig forklaring: Derfor har bander slået mere end 400.000 sangfugle ihjel

Udland

06/03/2024 11:56

J. Bøgen

Der bruges net og grene dækket af lim.

Mere end 400.000 sangfugle blev fanget og dræbt på Cypern sidste efterår som en del af en nylig stigning i dyrelivskriminalitet, ifølge en ny rapport.

Organiserede kriminelle netværk bruger lokkefugle og højttalere, der spiller fuglesang for at lokke disse små fugle til at bygge reder i buske eller frugtplantager, hvor de fanger dem med "tåge"-net eller grene dækket af lim.

De sælges derefter via det sorte marked til restauranter for at blive spist som en lokal ret kaldet "ambelopoulia", som består af syltede eller kogte sangfugle.

Det skriver The Guardian.

435.000 fugle på få måneder

Rapporten, som er udarbejdet af BirdLife Cyprus med støtte fra RSPB og Committee Against Birds Slaughter (Cabs), fandt, at 435.000 fugle blev dræbt på denne måde alene i efteråret 2023.

Mens antallet af fangede fugle har været nedadgående i det seneste årti, markerede sidste år en stigning på 90.000 fra 2022.

De kriminelle bruger højtalere, der spiller fuglesang for at tiltrække fuglene. Foto: David Tipling/NPL/Alamy

Martin Hellicar, direktøren for BirdLife Cypern, sagde: "På trods af de meget gode fremskridt, der er gjort i de seneste år, var dette efterår en påmindelse om, at dette hurtigt kan vendes, hvis håndhævelsesressourcerne ikke opretholdes."

Cypern er et springbræt for mange fugle på enorme efterårstræk mellem deres ynglepladser i Europa til overvintrende områder i Afrika hvert år.

Mere end 2 millioner fugle om året

Praksisen med at fange sangfugle til konsum blev forbudt på Cypern i 1974, men den udføres fortsat i industriel skala.

For tyve år siden blev mere end 2 millioner fugle fanget på denne måde hvert år, med mere end 10 millioner dræbt i 1990'erne.

Siden da har de retshåndhævende myndigheder på Cypern arbejdet sammen med BirdLife Cyprus, Cabs og RSPB for at reducere antallet af dræbte fugle.

Myndighederne fandt ud af, at mere end 4,5 km net blev brugt til at fange fuglene.

Mest Læste

Annonce