Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Giver en million rygere e-cigaretter - for at få dem til at kvitte smøgerne

Udland

11/04/2023 11:23

J. Bøgen

Derudover er der også en kontant bonus til gravide, der stopper med at ryge.

I England bliver en million rygere nu opfordret til at bytte cigaretter ud med dampe, på trods af stigende alarm om stigningen i unge mennesker, der damper.

En ny "swap to stop"-ordning gør, at hver femte ryger i England bliver tilbudt et startersæt med e-cigaretter som et led i den britiske regerings ambition om en fremtid uden rygning blandt briterne.

Det skriver The Guardian.

Gravide kvinder vil også blive tilbudt op til 400 £ (3400 kroner) for at stoppe med at ryge, og der vil blive lanceret en konsultation om indførelse af obligatoriske råd om rygestop, som skal lægges i cigaretpakker.

Et led i en større indsats

Ordningen kommer oven i planerne om at slå ned på ulovligt salg af e-cigaretter til unge under 18 år.

En undersøgelse foretaget af Action on Smoking and Health (Ash) viste, at vaping - også kaldet e-rygning - blandt britiske 11- til 17-årige er steget fra 3,3 procent i 2021 til 7 procent sidste år.

Department of Health and Social Care (DHSC) forsøger at finde en balance mellem at finde måder at reducere mindreåriges vaping, samtidig med at det sikres, at der er dampe til rådighed for at hjælpe voksne rygere med at holde op.

Den britiske sundhedsminister Neil O'Brien fortæller, at han ønsker at "nedkæmpe" de virksomheder, der "gør børn afhængige af nikotin".

Finansieringen af de ovenstående ordninger bliver taget fra DHSC's budget og vil være mere end 380 millioner kroner fordelt over de næste to år.

1 ud af 11 gravide ryger

Embedsmænd i den britiske regering fortæller, at 9 procent af engelske kvinder stadig ryger under graviditeten og håber, at et økonomisk incitament sammen med adfærdsmæssig støtte vil få dem alle til at stoppe inden årets udgang.

Mens detaljerne endnu ikke er fastlagt, forventer embedsmænd, at kuponer vil være tilgængelige under hele graviditeten og kan i alt op til £400, hvis de gennemfører ordningen.

Den britiske regering har en ambition om at gøre England røgfrit i 2030.

Mest Læste

Annonce