Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Harry Potter-forfatter i vælten: "Jeg ser frem til at blive anholdt"

Udland

02/04/2024 13:09

J. Bøgen

Det er en ny lov, der kan sætte gang i en politiefterforskning af forfatteren.

Harry Potter-forfatteren JK Rowling kan blive efterforsket af politiet for at bevidst at have fejlkønnet transpersoner under Skotlands nye lov om hadforbrydelser.

Det skriver The Independent på baggrund af udtalelser fra den skotske minister for samfundssikkerhed, Siobhian Brown.

Den nye lov om hadforbrydelse og offentlig orden i Skotland trådte i kraft mandag den 1. april, og i den forbindelse fortalte Brown til Radio 4's Today-program: "Det (Rowlings udtalelser på X, red.) kan anmeldes, og det kan efterforskes. Hvorvidt politiet vil mene, at det er kriminelt, er op til det skotske politi at afgøre."

Opslagene, det hele handler om

Harry Potter-forfatteren Rowling har ofte skrevet online, at transkvinder ikke er kvinder, og lovede i sidste uge at fortsætte med at "kalde en mand for en mand" på trods af, hvad hun kaldte den "latterlige lov".

Hun sagde, at hun ikke ville slette opslag på sociale medier, der kunne bryde love om hadforbrydelser.

Som svar på den nye lov, der trådte i kraft på mandag, postede Rowling en række tweets om transkvinder, der er dømte pædofile og voldtægtsforbrydere, og skrev:

"Den nye lovgivning er åben for misbrug af aktivister, der ønsker at tie dem af os, der taler ud. om farerne ved at eliminere kvinders og pigers singlekønsrum, det nonsens, der laves ud af kriminalitetsdata, hvis voldelige og seksuelle overgreb begået af mænd registreres som kvindeforbrydelser, den groteske uretfærdighed ved at tillade mænd at konkurrere i kvindelig sport, uretfærdigheden af ​​kvinders job, æresbevisninger og muligheder, der tages af trans-identificerede mænd, og virkeligheden og uforanderligheden af ​​biologisk køn..."

"Omdefinitionen af ​​'kvinde' til at inkludere enhver mand, der erklærer sig selv som en, har allerede haft alvorlige konsekvenser for kvinders og pigers rettigheder og sikkerhed i Skotland, med den stærkeste virkning, som nogensinde mærkes af de mest sårbare, herunder kvindelige fanger og voldtægtsofre."

Forfatteren, der bor i Edinburgh, tilføjede: "Jeg er i øjeblikket ude af landet, men hvis det, jeg har skrevet her, kvalificeres som en lovovertrædelse i henhold til betingelserne i den nye lov, ser jeg frem til at blive arresteret, når jeg vender tilbage til fødestedet for den skotske oplysningstid... #ArrestMe."

Den nye lov kort fortalt

Den nye lov dækker had på baggrund af alder, handicap, race, religion, seksuel orientering og transkønnet identitet.

Kvinder blev ikke opført som en beskyttet gruppe i lovgivningen, i et træk, der er blevet beskrevet som "forbløffende" af menneskerettighedsforkæmpere.

På dette punkt indrømmede Brown, at "mere arbejde skal gøres" og sagde, at et kvindehadslovforslag ville blive indført.

Rowling har længe været en voldsom kritiker af den skotske regerings kønsreformplaner og hævder, at forslagene krænker kvinders sikkerhed.

Hun har tidligere udtalt, at hun hellere vil i fængsel end omtale en transperson ved deres foretrukne stedord.

Mest Læste

Annonce