Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny stikker-app: Her kan du tjene penge på andres ulovlige parkeringer

Udland

14/04/2024 10:47

J. Bøgen

Hvad synes du om konceptet?

Parkeringsbøder og håndtering af dem har sendt mange danskeres op i det røde felt.

Men nu kan de danskere ånde lettet op over, at de ikke bor på den anden side af Øresundsbroen.

Vores svenske naboer har nemlig nu introduceret Scout Park-appen, der tillader borgere i Uppsala at rapportere ulovligt parkerede biler direkte til parkeringsvagterne - og belønner dem endda for deres indsats.

Det skriver det svenske medie SVT.

Skal være en positiv kraft

Den nye app blæser nyt liv i den traditionelle måde at håndtere parkeringsovertrædelser på, idet den omdanner almindelige borgere til en aktiv del af overvågningsprocessen, og med appen kan borgere tippe parkeringsvagter om biler, som holder ulovligt, og tilmed tjene penge, hvis det ender med, at der udstedes en bøde.

"Det er aldrig sjovt at få en p-bøde, men for mig gør det her mere gavn end skade", fortæller Erik Englund, der er direktør for og medstifter af Scout Park til SVT.

Han understreger i samme ombæring appens formål om at være en positiv kraft i samfundet.

Med Scout Park-appen kan svenskerne forvente en indtjening på omkring 100 svenske kroner, svarende til omkring 65 danske kroner.

I Danmark kan man "bestille en betjent"

Der findes ikke en lignende "stikker-app" i Danmark, når det kommer til parkeringsbøder, men ordensmagten herhjemme gør i høj grad også brug af danskernes hjælp og tips, når de skal planlægge deres indsats.

Tidligere denne uge valgte Syd- og Sønderjyllands Politi afviklede en trafikindsats, efter borgere havde "bestilt en betjent" til en bestemt strækning, hvor hastighedsgrænsen ofte blev overskredet.

Politiet valgt at holde øje med strækningen i to dage, og det skulle vise sig at blive en travl oplevelse for ordensmagten.

Mest Læste

Annonce