Foto: Coshipi, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Coshipi, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Træt af tomme boliger: Så lidt kan du købe et hus i Syditalien for

Udland

15/06/2024 13:07

J. Bøgen

Der er kun få krav til køberen.

Hvert år tager mange danskere til syden af støvlelandet Italien på ferie.

Nu har man dog muligheden for at få en permanent ferieresidens, for den lille by Sambuca di Sicilia har igen sat sig selv på landkortet ved at sætte en række huse til salg til en startpris på blot tre euro.

Det skriver CNN.

De spektakulære boligauktioner har tidligere tiltrukket købere fra hele verden, og nu håber byen at gentage succesen fra 2019 og 2021.

I Sambuca di Sicilia er der 5.800 indbyggere.

Et dusin huse på bud

De 12 huse, der kommer på auktion, varierer i størrelse fra 50 til 80 kvadratmeter og er fordelt på en til tre etager. Mange af dem har balkoner og originale grønmalede døre.

Ifølge borgmester Giuseppe Cacioppo er husene strukturelt stabile, men de trænger til et nyt design. "Udlændinge strømmer til for at købe vores huse, det har virkelig slået an," siger borgmesteren til CNN.

Sambuca di Sicilia blev berømt i 2019, da byen annoncerede salg af 16 huse til en pris af én euro. To år senere gentog de succesen med huse til to euro, hvilket har tiltrukket mange købere og givet byen et økonomisk løft. Borgmesteren oplyser, at byen har modtaget 20 millioner euro i omsætning fra nye butikker, kontrakter med arkitekter og bygherrer samt nye boliger.

En af de faktorer, der gør Sambuca di Sicilias projekt succesfuldt, er, at de lokale myndigheder ejer boligerne. Dette adskiller sig fra andre lignende projekter, som f.eks. i Patrica syd for Rom, hvor det har været vanskeligt at finde de tidligere ejere af de tomme huse.

Har kun få krav

Auktionen fungerer ved, at husene sælges til højestbydende. De vindende bud bliver lagt i en lukket kuvert og åbnet foran en dommer efter ansøgningsfristens udløb.

Tidligere auktioner har set husene blive solgt for mellem én og 25.000 euro, hvor de fleste blev solgt for mellem 5.000 og 10.000 euro.

For at deltage i auktionen skal køberne betale en indskudsgaranti på 5.000 euro, som refunderes, hvis buddet ikke vinder. Køberne forpligter sig også til at færdiggøre renoveringsarbejdet inden for tre år for at undgå at miste deres indskudsgaranti.

Mest Læste

Annonce