Foto: Shutterstock

Udvikling i mink-sagen: Regeringen vil grave minkene op

21/12/2020 10:39

Theis

De blev mødt af et pres fra forskellige kanter. De vil nu imødekomme det store ønske.

Regeringen har besluttet, at man vil grave de fire millioner mink op, som er blevet gravet ned i Karup og Holstebro i løbet af efteråret. 

Det vil dog først ske om flere måneder, da man vil være sikker på, at minkene ikke længere bærer coronavirus. 

Det skriver B.T.

Det er en aftale, der er indgået af Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Alternativet og De fire Grønne. 

René Christensen fra Dansk Folkeparti er blandt dem, som længe har kæmpet for, at regeringen ville indgå en aftale om at grave minkene op igen.

Han fortæller, at han søndag modtog et opkald fra ministeren, Rasmus Prehn. 

"Jeg fik et telefonopkald fra ministeren tidligere på eftermiddagen, og han fortalte mig, at man nu har besluttet, at de mink skal graves op, så det er vi meget glade for," fortæller René Christensen til B.T.

Diskussionen har taget til

Det er en diskussion, som har taget til de seneste uger, da man blev bange for, at de rådne mink ville forurene grundvandet, hvilket ville skabe en mindre miljøkatastrofe. 

Det er af denne grund, at René Christensen og en række støttepartier har presset på for, at man graver minkene op igen. 

Regeringen har valgt at gå med til en model, der betyder, at man vil gravene minkene op om seks måneder, da man dermed er sikker på, at minkene er coronafrie. 

Opgravningen vil derfor kunne sættes i gang sidst i maj måned. Hvis alt går efter planen, så kan minkene være bortskaffet i midten af juli måned. 

Det bekræfter ministeriet. 

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) siger i en pressemeddelelse, at han er glad for, at aftalen er kommet i hus. Han havde dog gerne set, at det var gået hurtigere. 

"Seks måneder lyder af lang tid, og jeg havde da også gerne set, at det kunne have gået endnu hurtigere, men det er klart den sikreste løsning, da vi undgår, at personale udsættes for smitte under opgravning og samtidig undgår, at de døde og smittede mink transporteres over større afstande," siger han. 

Danmark har aflivet over 15 millioner mink, siden det blev besluttet, at alle mink skulle aflives. Det kom på baggrund af den muterede coronavirus, som endte med at sprede sig til mennesker. 

Mest Læste

Annonce