Foto: Shutterstock

To unge danske kvinder døde efter smitte med covid-19

To unge danske kvinder har mistet livet efter at være blevet smittet med covid-19.

Det har hele tiden været velkendt, at de personer der er i risikozonen under covid-19-epidemien, er folk der er oppe i alderen. Således har der længe i Danmark blot været en person under 40 år, der har mistet livet efter smitte med covid-19, men nu er det antal desværre steget.

Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift så er der i løbet af de seneste to uger, to unge kvinder i 30’erne, der har mistet livet efter smitte med covid-19. Det fremgår af covid-19-statistikken, som tidsskriftet har adgang til, og her meldes det også, at alle tre afdøde kom fra Region Hovedstaden.

Ifølge B.T havde to af disse tre personer en underliggende sygdom, og derfor kan det ikke bevises, at covid-19 har været den endegyldige årsag til dødsfaldene.

Flest ældre går bort

Det er fortsat flest ældre, der går bort af covid-19. Faktisk viser statistikkerne, at 59.6 % af alle afdøde med covid-19 er over 80 år. 872 danskere over 60 år har mistet livet, mens der er 26 danskere i 50’erne der har mistet livet efter covid-19 smitte.

Disse tal kommer dog unægteligt til at stige, da smitten fortsat hærger Danmark. I dag tirsdag den 8. december var der ny smitterekord. 2.150 danskere blev bekræftet smittet med coronavirus. Dagen forinden var der tale om 2.046 smittede.

Den stigende smitte har ført til, at Mette Frederiksen og regeringen i går indførte nedlukninger i 38 danske kommuner, og hvis ikke det bliver bedre, så er der stor risiko for at kommunegrænserne kan lukke ned, og at man derfor hverken må besøge eller forlade sin kommune, hvis man bor i en af de 38 nedlukkede kommuner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer