Adm. direktør i Pensam, Torsten Fels, t.v. og Forbundsformand for FOA, Mona Striib, t.h.Foto: FOA og PenSam
Adm. direktør i Pensam, Torsten Fels, t.v. og Forbundsformand for FOA, Mona Striib, t.h.Foto: FOA og PenSam

100 velfærdstalenter fra hele landet hyldes i dag

Velfærd

27/5/21 8:25

Theis

Danmarks største velfærdstalenter er fundet i den årlige kåring af Velfærdens Talent 100, som skal hylde de mange unge, dygtige kræfter inden for kernevelfærden. De unge fejres i dag af PenSam, FOA Ungdom og Social- og Ældreminister Astrid Krag.

Landets 100 største velfærdstalenter er nu fundet og skal i dag hyldes i forbindelse med den årlige kåring af Velfærdens Talent 100 – en fejring af nogle af landets dygtigste og mest talentfulde unge mennesker inden for kernevelfærden.

Hundredvis af beundringsværdige unge mennesker inden for FOA’s faggrupper var i år blevet indstillet af kolleger, ledere og andre til 2021-udgaven af Velfærdens Talent 100, og det var dermed ingen nem opgave for FOA og fagforeningens pensionsselskab PenSam at udvælge de endelige talenter.

Talentlisten bliver for fjerde år i træk lavet for at sætte fokus på den vigtige opgave sosu-assistenten på plejehjemmet, paramedicineren, pædagogmedhjælperen og serviceassistenten på hospitalet løfter hver dag. Faggrupper som især under coronapandemien har trukket et ekstra hårdt læs.

”Vi er stolte af at være pensionsselskab for en lang række af kernetropperne i velfærdssamfundet, og i dag skal vi hylde den store indsats, de unge mennesker og alle deres kolleger hver dag yder. At vi i Danmark har kunnet se så mange af vores kære komme sikkert og trygt gennem en sundhedskrise, man ikke har set magen til i over 100 år, skyldes ikke mindst de faggrupper, vi får lov at arbejde for hver dag,” siger Torsten Fels, som er adm. direktør i PenSam og står i spidsen for dagens fejring.

Social- og Ældreminister tager del i fejringen
Corona-restriktioner har i år umuliggjort en fysisk fejring på Christiansborg, men der vil stadig være en digital fejring med udgangspunkt i FOA’s forbundshus. Her vil bl.a. Social- og Ældreminister Astrid Krag komme og tale for de unge, der ifølge ministeren har løftet en ekstraordinær opgave under pandemien.

”Vi kan aldrig give tak og hæder nok til alle dem, som hver dag tager sig af vores mest sårbare mennesker. De giver omsorg, pleje, smil, trøst, hjælp og meget andet til de mennesker, som har allermest brug for det. Og i det seneste års tid har de gjort det under nogle ekstremt svære forhold og i en situation, hvor det har været ekstra vigtigt,” siger Social- og Ældreministeren.

”Det er i mine øjne en af de vigtigste og fineste opgaver, vi har i vores samfund. Vi skal i de kommende år fortsætte med at løfte velfærden på bl.a. social-, sundheds- og ældreområdet, og det kan kun lade sig gøre i samarbejde med talentfulde og engagerede medarbejdere,” lyder det fra Astrid Krag.

FOAs forbundsformand Mona Striib erklærer sig enig med ministeren og tilføjer: 

”Det er vigtigt at sætte fokus på talentmassen inden for nogle af samfundets allervigtigste fag. Derfor håber jeg også, at politikerne vil være med til at passe på medarbejderne og skabe arbejdspladser, hvor talenter kan blomstre inden for kernevelfærden. På den måde kan vi fastholde og udvikle de medarbejdere, der inspirerer i hverdagen.”

Annonce