Mere end 37.000 danskere har fået tilkendt Arne-pensionen. Foto: Shutterstock
Mere end 37.000 danskere har fået tilkendt Arne-pensionen. Foto: Shutterstock

37.700 personer har nu fået ret til Arne-pension

Velfærd

22/06/2022 10:45

J. Bøgen

Cirka 50.000 danskere har søgt om at få tilkendt retten til tidligere pension, og det er særligt håndværkere og slagteriarbejdere, der står bag ansøgningerne.

Siden 1. august 2021 har det været muligt at søge om ret til den såkaldte Arne-pension. Det skete i forlængelse af den aftale, som regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten indgik i oktober 2020 om at indføre en ny ret til tidlig pension.

Det er muligt at ansøge om ret til tidlig pension fra man er fyldt 61 år. Det har 50.200 borgere gjort i perioden fra den 1. august 2021 og frem til den 31. maj 2022. Af dem, som frem til den 31. maj 2022 har fået behandlet deres ansøgning, har 37.700 borgere fået ret til tidlig pension.

Heraf har ca. 18.800 borgere fået den maksimalt mulige ret til tidlig pension, og tilsvarende har 18.800 borgere fået ret til to eller et år på tidlig pension. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Flest håndværkere og slagteriarbejdere

Af tallene kan man se, at der relativt set er flest håndværkere og slagteriarbejdere, der har søgt og fået tildelt ret til tidlig pension. Den største andel, der har søgt og fået tildelt retten, er fra Morsø Kommune og Frederikshavn Kommune.

For at overgå til tidlig pension, skal man som borger bekræfte, at man ønsker at gøre brug af retten. Det kan man tidligst gøre tre måneder før man kan modtage den første udbetaling. Samlet set er der i årets første fem måneder 6.600 borgere, der har fået udbetalt tidlig pension.

Det er nu muligt at se på jobindsats.dk, hvor mange borgere, der får udbetalt tidlig pension. Målingen kan bl.a. fordeles på kommuner og a-kasser. Senere vil der blive tilføjet yderligere en måling på jobindsats.dk om bl.a. antallet af borgere, der har fået tildelt tidlig pension.

Minister: Fuldt fortjent

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger i pressemeddelelsen:

"37.700 personer har nu fået tildelt retten til at kunne gå på tidlig pension. Det vidner jo helt klart om, at der hos mange af dem med de længste og ofte mest slidsomme arbejdsliv har været et udtalt behov for at kunne trække sig værdigt tilbage, før de er helt slidt ned. De har nu fuldt fortjent fået mulighed for at tage hul på pensionstilværelsen lidt før." Han tilføjer:

"Da Pensionskommissionen for nylig fremlagde sine anbefalinger, gjorde den det også meget klart, at noget af det, som gør vores pensionssystem til et af de bedste i verden netop er det samlede system af tilbagetrækningsordninger som for eksempel tidlig pension. Jeg er derfor rigtig glad og stolt over at vi fandt en værdig og retfærdig løsning for borgere, som har været mange år på arbejdsmarkedet."

Mest Læste

Annonce