Formand for Reddernes Fagforening Kim Volder Hammershøj (foto) glæder sig over, at medlemmer godt kan trække deres kontingent fra i Skat. Foto: Reddernes Fagforening
Formand for Reddernes Fagforening Kim Volder Hammershøj (foto) glæder sig over, at medlemmer godt kan trække deres kontingent fra i Skat. Foto: Reddernes Fagforening

Fagforening vinder sag mod Skat: Nu undgår medlemmerne at betale penge tilbage

Velfærd

03/6/21 8:37

Theis

Reddernes Fagforening vinder principiel skattesag mod Skat. Dermed får medlemmerne ret til at trække kontingentet til deres fagforening fra i skat, og de undgår at betale penge tilbage til Skat. Formand glæder sig over sagens udfald.

Medlemmer af Reddernes Fagforening kan godt trække deres kontingent fra i Skat. Det står fast, efter at Skats advokat, Kammeradvokaten, i denne uge har opgivet at videreføre en retssag mellem Skat og Reddernes Fagforening i en tvist om fradragsret for kontingentet. 

Skat har siden august 2019 holdt fast ved, at medlemmer af Reddernes Fagforening ikke kunne trække deres kontingent fra i Skat, og at medlemmerne dermed skulle betale penge tilbage til Skat. Men nu har Skats egen advokat altså opgivet sagen og fagforeningen har dermed vundet. 

”Selvfølgelig er vi en fagforening på lige fod med alle andre fagforeninger i Danmark, og selvfølgelig kan vores medlemmer også trække deres kontingenter fra i skat,” siger en glad formand for Reddernes Fagforening, Kim Volder Hammershøj.

Sag ville indskrænke foreningsfriheden

Havde Skat vundet sagen ved domstolene, havde det haft alvorlige konsekvenser for alle arbejdstageres mulighed og ret til at forene sig i fagforeninger, mener han. Han undrer sig derfor over, at Skat overhovedet har startet sagen.

”Skats afdeling i Struer burde aldrig have startet denne sag. Men det er da godt, at Kammeradvokaten, Skattemyndighedernes egen advokat, kan se, at sagen er helt og aldeles grundløs og derfor opgiver sagen,” siger han, og kalder det en sejr for foreningsfriheden i Danmark. 

Sagen har haft store konsekvenser

Kim Volder Hammershøj påpeger, at sagen har haft store konsekvenser for Reddernes Fagforening. 

"At få nye medlemmer i en fagforening er svært, når myndighederne sår tvivl, om kontingentets fradragsberettigelse. Vi undersøger derfor nu muligheden for erstatning," siger Kim Volder Hammershøj. 

Sagen er principiel, da den slår fast, at arbejdstagere godt kan slutte sig sammen i en fagforening og trække kontingentet fra i skat, også selv om foreningen endnu ikke har retten til at forhandle overenskomst på området. 

Reddernes Fagforening blev til for tre år siden, fordi mange ambulancereddere er så utilfredse med de store fagforeninger, at de har dannet deres egen fagforening kun for ambulancereddere.

Annonce