Fra skoletræt til vild med ernæringsuddannelse og Verden

Velfærd

26/9/17 5:00

Professionshøjskolen Absalon

25-årige Sisse Elvton Nielsen havde efter gymnasiet mistet troen på, at hun ville læse videre. Men så blev hun optaget på Ernæring og Sundhed. I dag vil hun være kandidat – og gøre en forskel i Verden.

Ét sabbatår kan hurtigt blive til flere, når man elsker at rejse rundt og opleve Verden. Så da Sisse Elvton Nielsen i 2015 af sine forældre modvilligt lod sig overtale til at tage sig en videregående uddannelse, var hun meget i tvivl, om det ville gå.

UCSJ University College Sjælland / Absalon

Professionshøjskolen Absalon hed tidligere University College Sjælland. Skolen er redaktør for eget indhold på DenOffentlige, og deler viden om uddannelse, herunder bl.a digital læring.

Læs mere mere fra Absalon her

”Jeg hadede jo skole, men en studievejleder kom frem til, at Ernæring og Sundhed kunne være noget for mig”, fortæller Sisse Elvton Nielsen, der i vinteren 2015 pakkede sine ejendele og flyttede fra hjembyen Thisted til en kollegielejlighed i Sorø nær Professionshøjskolen Absalon, der udbyder uddannelsen.
”Det blev noget af en overraskelse for mig, for næsten øjeblikkeligt fandt jeg sammen med andre studerende socialt, og inden jeg var kommet i gang med studiet, kunne jeg slet ikke få nok af de bøger, som jeg havde købt”, siger Sisse Elvton, der pludselig opdagede, at hun brugte en meget stor del af sin fritid på at læse – fordi hun havde lyst.

Fitnesstræner og entusiast
At uddannelsen netop blev Ernæring og Sundhed skyldes især, at Sisse Elvton i mange år har haft stor interesse i, hvordan kroppen fungerer, herunder også hvordan ernæringen påvirker os. Hun har i en lang periode arbejdet som træner i et fitnesscenter, og havde inden ankomsten til Sorø interessen. Men hun havde ikke ventet, at hun ville ændre sig fra at være en pige, som altid var på farten til at være en studerende, der kan sidde i timevis og læse.

”Jeg er utroligt udadvendt og skal ikke være alene alt for længe, før jeg savner selskab, og så er det jo utrolig fedt, at jeg bor på et kollegie med fælleskøkken”, siger hun.

Bader med krokodiller
Det udadvendte kommer også meget til udtryk i hendes fokus på uddannelsen, idet hun meget gerne vil arbejde med mennesker. Derfor valgte hun i sin seneste praktik at rejse til Zambia, hvor Professionshøjskolen Absalon samarbejder med en lokal form for privat gymnasium, der tilbyder gratis uddannelse til dygtige unge mennesker. Ud over flyrejsen krævede det en bustur på 16 timer at komme til skolen, hvor hun blev indkvarteret i et fællesrum med ti andre danske frivillige. Ret primitive forhold med betongulv og en seng med en slidt madras til hver. Men det basale var der: Myggenet over sengene, og så rigtige træk-og-slip toiletter - fuldstændig som i Danmark. Når Sisse skulle i bad, foregik det i en nærliggende sø med rent og fint vand, men desværre også med krokodiller, så hun har prøvet at måtte undlade badet, fordi krokodillerne var nær.

Glad for at undervise
De to måneder i Afrika var fagligt en rigtig god tid, hvor hun fik givet en masse læring videre til de videbegærlige studerende, der var mellem 17 og 25 år.
”Jeg havde ansvaret for at udforme undervisningen i Ernæring, og de var utroligt videbegærlige. Når du underviser i Danmark er det måske fem, der rækker hånden op til et spørgsmål, men her vil alle bare være med – hele tiden”, siger Sisse Elvton, der er blevet så glad for sit fag, at hun overvejer, om det næste skridt skal være at læse videre.
”Hvis du havde spurgt mig for fire år siden, havde jeg aldrig troet, at jeg ville være så vild for at studere, men lige nu tænker jeg faktisk, at jeg skal læse en kandidat. Hvad det skal føre til af job har jeg ikke afklaret endnu, men der er jo masser af muligheder, hvis man er ekspert i ernæring, så det tager jeg hen ad vejen”, siger hun.  

Fakta
- En professionsbachelor i Ernæring og Sundhed tager 3½ år
- Uddannelsen kan i dag læses i Sorø, men ventes i 2020 at flytte til Slagelse
- Mød Ernæring og Sundhed på SUK-festival 17 ved Professionshøjskolen Absalon
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce