Gladsaxe får mere økologi uden at bruge flere penge

Velfærd

29/08/2016 10:00

Chefkonsulent

Et højere serviceniveau, mere økologi og bedre omkostningseffektivitet er resultatet af Gladsaxe Kommunes konkurrenceudsættelse af rådhusets madservice.

Gladsaxe Kommune har konkurrenceudsat madservice på kommunens rådhus. Det var ikke blot drift af kantinen, men også servicering af møder, arrangementer og kursusvirksomhed, der blev samlet i ét udbud.

DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

For Gladsaxe Kommune har kvaliteten i madservicen været afgørende, da valget faldt på Cheval Blanc Servicerestauranter. Derfor var det ikke prisen, der var det primære konkurrenceparameter, men derimod kriterier som produkt- og servicekvalitet, leveringssikkerhed og kreativitet. Endvidere har kommunen stillet krav om, at leverandøren skal have det økologiske bronzemærke, øge økologien i kontraktperioden og efter et halvt år fra kontaktopstart kunne leve op til kriterierne for en Svanemærket kantine.

- I vores udbud har vi lagt vægt på, at den private leverandør skal kunne levere mad af meget høj kvalitet, med fokus på økologi og med kompetencer til at kunne opnå Svanemærket på deres kantinetjeneste. Det har Cheval Blanc formået at levere. Det nye samarbejde har dermed indfriet kommunens høje krav og forventninger uden merudgifter i forhold til tidligere aftaler, siger Mette Olesen, servicechef, Gladsaxe Kommune.

Samarbejdet med Cheval Blanc har givet Gladsaxe Kommune et højere serviceniveau og et madudvalg, der opfylder kommunens krav om økologiske standarder. Det er netop på den baggrund, at Gladsaxe Rådhus nu har fået en Svanemærket kantine.

- Udbuddet i Gladsaxe viser, at forbedringer i kvalitet og service godt kan sikres, uden det behøver at trække mere på kommunens ressourcer. Desuden er det også almindelig sund fornuft at stille krav til andet end prisen – præcis som vi også gør, når vi handler ind som privatpersoner, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI.

Mest Læste

Annonce