Foto: Shutterstock

Hold øje med e-boks: Skat sender brev til 140.000

Velfærd

11/05/2021 10:07

Theis

140.000 kan se frem til at modtage et brev i deres e-boks fra Skat.

Skattestyrelsen er fra i dag klar til at behandle virksomheders ansøgninger i en ny runde af rentefrie A-skattelån. Der er tale om den fjerde låneordning for A-skat og am-bidrag, der skal medvirke til at styrke virksomhedernes likviditet under coronakrisen.

Som led i den fjerde låneordning kan små og mellemstore virksomheder låne den A-skat og det am-bidrag, de rettidigt har angivet for marts i år. Samtidig kan store virksomheder, der typisk årligt indberetter A-skat for over 1 mio. kr., låne den A-skat og det am-bidrag, virksomhederne rettidigt har angivet for april i år.

"Alle de virksomheder, som vi skønner, vil kunne gøre brug af ordningen, vil i dag få information om den nye låneordning fra os. Her vil virksomhederne kunne se, hvad de kan låne, og hvordan de søger om lånet. Det er i alt omkring 140.000 virksomheder, som vil modtage information fra os," forklarer underdirektør Rikke Ginnerup, Skattestyrelsen.

Kontrol inden udbetaling

Skattestyrelsen kontrollerer alle ansøgninger inden et lån bevilliges for at sikre, at virksomhederne opfylder betingelserne for at få et lån. Kontrollen gennemføres, så virksomhederne får svar på deres ansøgninger om lån inden for 12 arbejdsdage.

"Langt de fleste virksomheder, der søger, vil få godkendt et lån. Når vi i tidligere låneordninger har givet afslag, så skyldes det især, at virksomhederne ikke har angivet den A-skat og det am-bidrag, som de ønsker at låne, til tiden. Vi giver også afslag, hvis ejeren eller en person i virksomhedens ledelse inden for de sidste 10 år er dømt for skatte- eller afgiftssvig. Det samme gælder, hvis virksomheden er under likvidation, konkurs eller tvangsopløsning," siger Rikke Ginnerup.

Virksomheder, der inden for de sidste tre år har fået fastsat moms, A-skat eller am-bidrag foreløbigt, fordi de ikke har indsendt en angivelse, som de skulle, vil heller ikke kunne få et lån, hvis de ikke har rettet op på den manglende angivelse.

Virksomheder, som har gæld til staten, kan dog være omfattet af lånemuligheden. For disse virksomheder vil lånet imidlertid ikke blive udbetalt til virksomheden, men vil i stedet blive brugt til helt eller delvist at dække virksomhedens gæld.

Ansøgningerne om udbetaling af lånet skal ske gennem virk.dk, men behandles af Skattestyrelsen. Sidste ansøgningsfrist til lånet er 7. juni 2021, og lånet skal tilbagebetales 1. februar 2023.

Kommende låneordninger

Mellemstore virksomheder, som angiver moms kvartalsvis, kan fra. 2. juni og frem til 16. juni søge om at låne den moms, som de rettidigt har angivet for første kvartal 2021.

Små og mellemstore virksomheder kan fra 8. juni og frem til 22. juni låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen er udskudt til 31. maj 2021.

Store virksomheder, der typisk årligt indberetter A-skat for over 1 mio. kr., kan fra 8. juni og frem til 22. juni låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen er udskudt til 17. maj 2021.

Mest Læste

Annonce