OPP-plejecenter i Holbæk gør hverdagen lettere med velfærdsteknologi

Velfærd

09/10/17 8:45

Chefkonsulent

Holbæk Kommune har udbudt deres plejecenter i Tølløse som et offentligt privat partnerskab (OPP). Dermed har kommunen kunne skabe en sund konkurrence mellem leverandørerne om at tilbyde de bedste velfærdsteknologiske løsninger til gavn for de ældre.

I de kommende år bliver der flere ældre i landets kommuner. Samtidigt står kommunerne overfor løbende krav om at reducere udgifterne til ældreområdet. Det gør det sværere for kommunerne at få råd til at investere i ny velfærdsteknologi, som kan forbedre hverdagen for de ældre. Holbæk Kommune har imødekommet denne udfordring ved at ligge vægt på tilbudsgivernes evne til at introducere ny velfærdsteknologi.

DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

- I Holbæk Kommune har vi komplementeret vores kommunale plejecenter og private friboligplejecenter med et OPP-plejecenter. Mangfoldigheden i typen af plejecentrene giver vores ældre borgere og deres familie et reelt frit valg i forhold til pleje og omsorg. Det er én af vores store styrker i ældreplejen i Holbæk Kommune, siger Pernille Kruse, formand for ældreudvalget i Holbæk Kommune.

Den vindende leverandør har installeret såkaldte ”wayfinder” skærme, så familien og vennerne til beboerne hurtigt kan orientere sig om plejecentrets aktiviteter og finde hen til den beboer, som de ønsker at besøge. Derudover har leverandøren investeret i forskellige former for velfærdsteknologi, der specifikt er rettet mod at forbedre de demente beboeres hverdag. Alle demente beboere har derfor fået installeret såkaldte ”sleeptrackere”, som er en sensor i madrassen, der registrerer søvn, puls og vejrtrækning. Det giver personalet bedre mulighed for at hjælpe de demente beboere med at få et bedre søvnmønster.

- Ved at bruge OPP-modellen til at opføre og drive kommunale plejecentre kan landets kommuner imødekomme det stigende udgiftspres på ældreområdet. Derudover kan kommunerne opretholde et højt serviceniveau, herunder sikre at plejecentrene har den nyeste velfærdsteknologi, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI.

Annonce