Relationel velfærd er nyt tema: På jagt efter historier om god velfærd

Velfærd

19/09/2017 13:15

Professionshøjskolen Absalon

Jagten er igang efter konkrete historier om god velfærd i Region Sjælland. Professionshøjskolen Absalon og DenOffentlige sætter relationel velfærd til debat med et nyt tema.

(Har du gode historie fra velfærdens hverdag? Send dem gerne direkte til Professionshøjskolen Absalon, eller skriv i kommentarfeltet herunder).

I Strøby på Stevns ligger Mænds Mødesteder. Her mødes flere end 70 mænd fra nær og fjern flere gange om ugen på en nedlagt husflidsskole for at spille kort og vende verdenssituationen. Her handler sundhed ikke om salat, men om socialt samvær.

UCSJ University College Sjælland / Absalon

Professionshøjskolen Absalon hed tidligere University College Sjælland. Skolen er redaktør for eget indhold på DenOffentlige, og deler viden om uddannelse, herunder bl.a digital læring.

Læs mere mere fra Absalon her

Mænds Mødesteder er bredt anerkendt for deres gode arbejde, og sidste år vandt de Region Sjællands sundhedspris for at gøre en særlig sundhedsfremmende indsats i regionen. De er samtidigt et godt billede på, hvordan velfærden er under forandring. Fra standardiserede ydelser doseret af et velmenende og professionelt system til at favne langt flere aktører – med udgangspunkt i det liv borgerne lever og gerne vil leve.

Vi inviterer til videndeling

På Professionshøjskolen Absalon har vi ambitioner på vores regions vegne. Vores mål er at bidrage til velfærd og vækst i hele Region Sjælland. Det kan lyde stort, men som regionens største uddannelsesinstitution har vi en forpligtigelse til ikke bare at levere uddannelser af fremragende kvalitet, men også at byde os til som regional udviklingspartner.

Vi vil gerne medvirke til at undersøge og skubbe på den bevægelse, der tager det alvorligt, at nøglen til bedre velfærd ligger i forståelsen og anerkendelse af det, der sker mellem mennesker. I relationerne. Mellem de fagprofessionelle. Mellem de fagprofessionelle og borgere. Og ikke mindst borgerne imellem.

Derfor sætter vi i de kommende måneder fokus på relationers betydning for de liv, vi lever som mennesker. Og på hvordan både fagprofessionelle, frivillige og mange andre kan være med til at skabe bedre velfærd ved at arbejde med relationerne i hverdagen. Vi er i den forbindelse på jagt efter konkrete historier om god velfærd i Region Sjælland og håber, at du og andre vil fortælle os de gode historier. Send dem gerne direkte til Professionshøjskolen Absalon, eller skriv i kommentarfeltet herunder. I samarbejde med DenOffentlige sætter vi samtidig fokus på Relationel Velfærd, som er nyt selvstændigt tema her på mediet.

Relationel Velfærd

KONFERENCE om Relationel Velfærd den12. oktober på Sjælland - læs mere her

I samarbejde med Professionshøjskolen Absalon sætter DenOffentlige fokus på relationel velfærd.

Der er behov for at gentænke velfærden – og de organisationer og professioner, der arbejder for at skabe den – så den i højere grad understøtter de liv, borgerne lever eller ønsker at leve, mere end blot at leve op til fastlagte regler og standarder.

For at sætte behovet for den udvikling ind i en forståelsesramme arbejder flere og flere med begrebet relationel velfærd.

Alle kan bidrage til temaet her på DenOffentlige ved at skrive til redaktionen.

Vi er også selv i gang med at samle historier fra praksis omkring os – fra kommuner, regionale arbejdspladser og frivillige organisationer. Det er et inspirerende arbejde, for der sker rigtig mange gode og spændende ting, som vi gerne vil dele og sprede.

Udvikling gennem viden

Vores forhåbning er, at gode historier fra hverdagen i regionen kan tjene til inspiration ved at sætte konkrete billeder på, hvordan velfærdsprofessionelle kan forstå og arbejde med de relationer, som er vigtige for borgerne.

Og det er ikke for sjov. For hvis vi vender tilbage til Mænds Mødesteder i Strøby, så er sundhedsudfordringerne eksempelvis til at tage og føle på for den mandlige del af befolkningen. Danske mænd lever adskillige år kortere end danske kvinder – og næsten dobbelt så mange mænd som kvinder dør før de fylder 65 år.

Vi har brug for at se nærmere på de steder, hvor det faktisk lykkes at gøre noget ved nogle af de udfordringer, vores velfærdssamfund står overfor. Og derfor skal historierne også ses som en invitation til videre dialog og samarbejde om, hvordan vi sammen kan skabe vækst og velfærd i Region Sjælland. Jeg er optaget af at finde kloge partnere til at diskutere nogle af de valg, vi står overfor, når vi skal uddanne og udvikle fremtidens velfærdsprofessioner i samspil med vores omverden.

Jeg håber, du har lyst til at læse med og vil dele dine historier med os. Jeg er overbevidst om, at der er masser af inspiration at hente i den eksisterende praksis.

 

Mest Læste

Annonce