Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sidste frist for at bestille indefrosne feriepenge

Velfærd

28/5/21 8:15

Theis

Mere end 2 mio. danskere har allerede bestilt indefrosne feriepenge. Hvis man skal nå at bestille sine feriepenge, er fristen på mandag den 31. maj. Man ansøger om udbetaling af de indefrosne feriemidler på borger.dk/feriemidler. Her kan man også se det beløb, man kan ansøge om.

Indtil nu er der bestilt udbetaling af feriepenge for næsten 35 mia. kr. ud af de 56 mia., der er til udbetaling. Koncerndirektør i ATP, Anne Kristine Axelsson, siger: ”Man kan søge til og med på mandag, hele dagen med. Der kan dog være ventetid, hvis mange søger samtidig. Derfor opfordrer vi til, at man ikke venter til sidste øjeblik.”

Mere end 600.000 danskere har stadig mulighed for at bestille indefrosne feriepenge. Ca. 450.000 af de borgere der søgte i første runde, har endnu ikke søgt i anden runde.

Man søger om udbetaling via selvbetjeningpå Borger.dk/feriemidler. Sådan gør man:

  • Man skal logge på med NemID
  • Når man har logget på, kan man se det beløb, man har til gode
  • Derefter trykker man ”Bestil”
  • Efter et par dage modtager man en meddelelse om udbetaling i ens digitale postkasse
  • Pengene overføres til ens NemKonto indenfor 10 hverdage
  • Hvis man er uenig i det beløb, der står i selvbetjeningen, skal man kontakte sin arbejdsgiver

Hvis man er i en anden jobsituation end lønmodtager, skal man i nogle tilfælde søge via en blanket. Det kan tage lidt længere tid, inden man får udbetalt pengene. Man kan læse mere på borger.dk/feriemidler. Her besvarer ATP desuden en række af de mest almindelige spørgsmål om udbetalingen.

Hvis man vælger at lade pengene stå, bliver opsparingen stående i Lønmodtagerens Feriemidler og følger den gældende lovgivning om, at man får opsparingen udbetalt, når man når folkepensionsalderen.

Man kan ansøge om udbetaling af feriemidlerne på borger.dk/feriemidler til og med 31. maj 2021

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce