Foto: Skattestyrelsen

Skattestyrelsen: Endnu et nyt rentefrit momslån kan søges fra i dag

Velfærd

02/06/2021

Theis

Mellemstore virksomheder kan fra i dag onsdag søge om at låne den moms, som de rettidigt angav den. 1. juni. Det er den fjerde rentefrie momslåneordning til virksomheder. Skattestyrelsen har i den seneste momslåneordning godkendt rentefrie lån for 13,4 mia. kr.

For at styrke danske virksomheders likviditet under corona-krisen kan mellemstore virksomheder, der rettidigt har angivet moms den 1. juni i år, få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån. Beløbet, der kan lånes, svarer til den moms, virksomhederne har angivet for 1. kvartal 2021. Det nye lån kan søges fra i dag og frem til 16. juni.

Det nye momslån er det fjerde i rækken af rentefrie momslån. Låneordningen følger ovenpå en række lignende ordninger det seneste år, og alene i den tredje rentefrie momslån-runde for nylig godkendte Skattestyrelsen lån til knap 34.000 små- og mellemstore virksomheder for ca. 13,4 mia. kr.

"Inden vi udbetaler et lån, kontrollerer vi, at virksomhederne opfylder betingelserne for at få et lån. Det gør vi inden for 12 arbejdsdage, og vores erfaring er, at langt de fleste virksomheder, der søger, er berettiget til et lån. Når vi giver afslag, skyldes det hovedsageligt, at virksomhederne ikke har angivet den moms, de ønsker at låne, til tiden," siger Rikke Ginnerup, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Virksomhederne kan også forvente et afslag, hvis ejeren eller en person i virksomhedens ledelse inden for de sidste 10 år er dømt for skatte- eller afgiftssvig. Eller hvis virksomheden er under likvidation, konkurs eller tvangsopløsning. Har en virksomhed inden for de sidste tre år fået fastsat moms, A-skat eller am-bidrag foreløbigt, fordi de ikke har indsendt en angivelse, som de skulle, vil de ikke være berettiget til et lån.

Hvis en virksomhed har gæld til staten, kan de stadig være omfattet af lånemuligheden. Lånet vil imidlertid ikke blive udbetalt til virksomheden, men vil i stedet blive brugt til helt eller delvist at dække virksomhedens gæld.

For at informere om ordningen udsender Skattestyrelsen i næste uge information til de virksomheder, som Skattestyrelsen vurderer, kan benytte sig af den aktuelle ordning.

Læs mere om brugen af den tredje momslåneordning

Kommende låneordninger

Små og mellemstore virksomheder kan fra 8. juni og frem til 22. juni låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen er udskudt til 31. maj 2021.

Store virksomheder, der typisk årligt indberetter A-skat for over 1 mio. kr., kan fra 8. juni og frem til 22. juni låne den A-skat og det am-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020, hvor betalingsfristen er udskudt til 17. maj 2021.

Læs mere om alle lånemulighederne på skat.dk/corona

Mest Læste

Annonce