Vellykket EU-informations- og dialogmøde om regional udvikling 31. maj 2018

Torsdag d. 31. maj blev der afholdt EU-informations- og dialogmøde om regional udvikling. Her blev det slået fast, at EU’s Strukturfonde har haft en stor betydning for den regionale vækst og udvikling i hovedstadsregionen

EU’s Strukturfonde har haft en stor betydning for den regionale vækst og udvikling i hovedstadsregionen. Der er fra 2007-2013 skabt 1661 arbejdspladser og en meromsætning i 1.629 mio. kr. i virksomhederne i Region Hovedstaden som følge af deltagelse i EU-strukturfondsprojekter.

Det var én af de vigtigste konklusioner på EU-dialogmøde, som Vækstforum Hovedstaden afholdt i samarbejde med Danske Regioner, Europa-Kommissionen og den europæiske kommune- og regionsforening CEMR. Vækstforum Hovedstadens investeringer er sket i et partnerskab med erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner og arbejdsmarkedets parter. På mødet viste bl.a. én af regionens mange street-food virksomheder, LÆSK, hvor stor gavn de har haft af et kompetenceforløb i projektet ”Fremtidens kreative madscene”.

Vækstforaene vil fra 1. januar 2019 blive nedlagt, og arbejdet med erhvervsfremmemidler vil blive håndteret centralt fra Erhvervsfremmestyrelsen. Regionsrådsformand og formand for Vækstforum Sophie Hæstorp Andersen sagde: ”Vi tager til efterretning, at midlerne nu centraliseres. Større statsstyring får imidlertid ikke millionerne fra EU's Strukturfonde hurtigere ud at arbejde. Regionerne har indtil nu givet tilsagn om 53 procent af midlerne, mens det kun gælder 39 procent af den nationale pulje, viser en opgørelse fra Danske Regioner. Når staten har sværere ved at få midlerne ud at arbejde, så hænger det måske sammen med, at de ikke er så tæt på de regionale partnerskaber, som kan udløse EU-midlerne,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

EU-dialogmødet tiltrak ca. 60 deltagere fra erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner og andre parter fra regionen.

Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.01.21 Europa
  Husk dette hvis du skal til Storbritannien efter Brexit

  Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM, at du som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 • 08.01.21 Europa
  Ambassadør Mette Knudsen lander topjob i FN

  FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i ledelsen for FN’s Mission i Afghanistan, UNAMA, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

 • 29.12.20 Europa
  Ny aftale mellem Storbritannien og EU

  EU og Storbritannien har indgået en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Aftalen vil finde midlertidig anvendelse fra natten mellem den 31. december 2020 og 1. januar 2021 og dækker også transportområdet.

 • 01.12.20 Europa
  EU i kamp mod ulovlige kopivarer: Tusindvis af job står på spil

  EU-kommissionen vil styrke europæiske virksomheders kamp mod ulovlige kopivarer og deres konkurrenceevne mod globale konkurrenter fra Asien og USA. Tusindvis af jobs står på spil.

 • 12.03.20 Europa
  Ny rekord: Danmark har det største antal patentansøgninger nogensinde

  Danmark har indleveret det største antal patentansøgninger nogensinde og placerer sig som det tredje mest innovative land i Europa. Det viser det seneste patent-indeks fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO). Vedvarende energi indtager førstepladsen, mens der inden for bioteknologi og medicinsk teknologi er sket et fald i antallet af danske ansøgninger.