Venstre vil lukke Irak-kommissionen

Regeringen bør lukke Irak-og Afghanistankommission efter to års cirkus, mener Venstres forsvarsordfører.

Luk Irak- og Afghanistankommissionen.

Sådan lyder opfordringen fra Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, efter at kommissionens formand, Michael B. Elmer, er trådt tilbage efter to år på grund af interne samarbejdsproblemer.

- Det cirkus, som nu har varet i to år, skal man få stoppet nu. Vi har brugt syv-otte millioner kroner på ingenting. Man er ikke kommet ud af stedet. Min klare opfordring er, at man skal trække en streg i sandet, siger Troels Lund Poulsen. 

Venstre har før foreslået, at regeringen udvider kommissoriet, hvis Irak-kommissionen skal fortsætte, siger han.

- Det, vi oplever nu, er fuldstændig tumultarisk. Nu skal man udpege en ny formand, hvis regeringen fortsætter ad den vej. Så forsinker man arbejdet yderligere mange måneder, inden det er på plads, siger Troels Lund Poulsen.

Spørgsmål: - Lukker Venstre Irak-kommissionen, hvis I vinder regeringsmagten?

- Vi kommer selvfølgelig til at præsentere, hvad vi har tænkt os at gøre, når folketingsvalget er afgjort, hvis vi måtte sidde ved magten. Nu er mit råd til regeringen, at man stopper den farce, der har kørt i to år, siger Troels Lund Poulsen.

Spørgsmål: - Ser du Irak-kommissionen som politisk bestillingsarbejde for at udstille VK-regeringen, der i 2003 gik med USA og Storbritannien i krig mod Iraks Saddam Hussein kun med parlamentarisk støtte fra Dansk Folkeparti?

- Ja. Det har præcis været regeringens pointe. Sagen har fyldt alt for (SF's daværende formand, udenrigsminister) Villy Søvndal, siger Troels Lund Poulsen.

- Det var hans ønske at gå meget hårdt efter (Venstres daværende statsminister) Anders Fogh Rasmussen og (De Konservatives daværende udenrigsminister) Per Stig Møller, siger Troels Lund Poulsen.

Irak- og Afghanistankommissionen blev nedsat den 7. november 2012, og var en af tidligere SF-formand Villy Søvndals kæpheste, da regeringsgrundlaget blev skrevet tilbage i 2011.

Emneord: Irak-Afghanistan-kommissionen, Irak-krigen, Troels Lund Poulsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.