COI udgiver ny rapport om spredning af offentlig innovation

Ledelse

16/12/2015 07:00

Paul Sauer

Hvad kan vi lære af forskningen om spredning af offentlig innovation? Det har Center for Offentlig Innovation (COI) undersøgt. Vi deler nu de vigtigste indsigter.

Offentlig innovation er at gøre noget nyt i den offentlige sektor, der skaber værdi. Spredning af offentlig innovation er sket, når en innovativ løsning er taget i brug et nyt sted – det er altså ikke nok at dele viden om løsningen.

Når vi genbruger innovative løsninger, andre har skabt, kan vi spare udviklingsomkostninger, springe blindgyderne over og komme hurtigere frem til effekten. Og når vi deler vores egne løsninger, kan vi bruge de andres arbejde med at tilpasse og implementere vores løsninger til at gøre dem endnu bedre til gavn for borgerne, virksomhederne og økonomien.

COI har undersøgt, hvad vi kan lære af forskningslitteraturen om spredning af offentlig innovation. Vi trækker på tre interessante forskningsfelter:

  • Innovationsteori: En forskningsbase med en lang historik, der kan bidrage med en grundlæggende forståelse for innovationsspredning.
  • Netværksteori: Bidrager med viden om relationers vigtige betydning i spredningen af innovation.
  • Adfærdsvidenskab: Tager højde for menneskets ofte irrationelle adfærd og har dermed potentiale til at give nye svar og afdække oversete mekanismer i arbejdet med at sprede innovation.
  • Der er kun forsket lidt i, hvordan innovation spreder sig i den offentlige sektor. Rapporten trækker derfor også på indsigter fra den private sektor.

Få rapporten tilsendt

Download rapporten her eller bestil et eller flere eksemplarer af rapporten gratis ved at sende en mail med din fysiske postadresse til [email protected].

Mest Læste

Annonce