Nu svarer den offentlige sektor på hvordan nye løsninger findes

Ledelse

11/11/2014 17:14

Paul Sauer

COI's innovationsbarometer bliver verdens første offentlige innovationsstatistik. Barometeret for den offentlige sektor baseres på en landsdækkende, repræsentativ spørgeskemaundersøgelse til ca. 3.700 arbejdspladser i kommuner, regioner og stat.

I dag begynder svarene at tikke ind fra 3.700 offentlige arbejdspladser af alle slags, som svarer på, om de arbejder med innovation, hvordan og med hvilke resultater. Svarene samles i et nyt barometer, der viser graden af innovation
på offentlige arbejdspladser.

-       Innovationsbarometeret bliver verdens første offentlige innovationsstatistik. Vi går nu helt ud på det enkelte plejehjem, gymnasium og hospital for at høre, hvordan man udvirker sin arbejdsplads. Vi skal blive bedre til at lære af hinanden, forklarer lederen af Center for Offentlig Innovation, Pia Gjellerup.

Tilsvarende undersøgelser er i mange år blevet udført i den private sektor. Men det er nyt, at det nu også sker i den offentlige sektor.

-       Vi vil skabe et inspirationsgrundlag for de offentlige arbejdspladser, så de også får et systematisk indblik i, hvad andre gør. Dét overblik har man haft over de private virksomheder i 20 år. Men den tilsvarende viden om den offentlige sektor har manglet, uddyber Pia Gjellerup.

Undersøgelsen rummer meget mere end blot tal:

-       Vi er også på jagt efter de gode eksempler: Hvor er man særligt gode til at bruge medarbejdernes idéer? Hvor har man arbejdet sammen med frivillige foreninger eller private virksomheder med godt resultat? Og hvilke forbedringer skaber man med og for borgerne? Det er dén slags historier, der kan rykke noget, slutter
Pia Gjellerup.

Innovationsbarometeret for den offentlige sektor baseres på en landsdækkende, repræsentativ spørgeskemaundersøgelse til ca. 3.700 arbejdspladser i kommuner, regioner og staten. Det er frivilligt og anonymt at svare.

Center for Offentlig Innovation samarbejder med Danmarks Statistik og Center
for Forskningsanalyse på Aarhus Universitet om innovationsbarometeret. Dataindsamlingen sker i november 2014. Resultaterne offentliggøres i foråret 2015.

Se spørgeskemaet og læs mere om Innovationsbarometeret på

http://coi.dk/hovedaktiviteter/innovationsbarometer/

Center for Offentlig Innovation åbnede i februar 2014. Centeret er etableret af regeringen, KL, Danske Regioner, FTF, OAO og Akademikerne.

Yderligere oplysninger:

Centerleder Pia Gjellerup, [email protected], 61 81 31 01

Mest Læste

Annonce