Tilmeld dig årets Innovationspraktik – og skyd genvej til inspiration!

Velfærd

01/03/2018 09:34

Paul Sauer

COI' Innovationspraktik giver faglig inspiration, nyt netværk og et værdifuldt blik på dit eget arbejde.

Vil du lære af andre – og vil du enten invitere andre ind på din arbejdsplads eller selv rejse ud og besøge en arbejdsplads et andet sted?

Så har du nu igen muligheden for at tilmelde dig selv og din arbejdsplads COI's Innovationspraktik, der er et gratis og effektivt tilbud til ledere og medarbejdere på alle kommunale, regionale og statslige arbejdspladser.

Tilmeld dig COI's Innovationspraktik her.

Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden – på tværs af den offentlige sektor. 

Varige relationer og ny inspiration

"Vi kan se, at rigtig mange får noget ud af at deltage i praktikken – tre ud af fire fortæller, at de har haft konkret nytte af at deltage, og ni ud af ti anbefaler andre at være med. Det er fjerde gang, at vi afholder Innovationspraktikken, og deltagerne beretter konsekvent om varige relationer og inspiration til at løse sine arbejdsopgaver på en ny måde," fortæller innovationskonsulent i Center for Offentlig Innovation Maja Brita Hauan.

Hverken du eller din arbejdsplads behøver at arbejde specifikt med innovation for at deltage. Det, som er helt almindeligt på din arbejdsplads, er nemlig ofte nyt og nyttigt for andre. Derfor er det bare om at komme af sted eller invitere andre ind, forklarer Maja Brita Hauan:

Læs mere om COI's Innovationspraktik her.

"Praktikken er et skræddersyet forløb til den enkelte, og det er helt gratis at være med. Vi ved, at et praktikophold ofte fører gode netværk til at udvikle og dele gode løsninger på tværs af de offentlige arbejdspladser, og at det også giver konkret nytte hjemme på sin egen arbejdsplads. Det er præcis det, vi gerne vil opnå," siger hun.

Bliv klogere på dig selv og andre

Innovationspraktikken er en mulighed for at blive klogere på, hvordan man selv arbejder, og samtidig lære noget om andre.

Du kan tilmelde dig som praktikvært og få besøg af 1-3 praktikanter i 2-5 dage. Du kan også tilmelde dig som praktikant og besøge en anden kommunal, regional eller statslig arbejdsplads i 2-5 dage. Begge dele giver et frisk blik på den måde, I arbejder på nu – og en del bruger det som afsæt til at justere i opgaveløsningen efterfølgende og til at blive fagligt inspireret til, hvad man kan gøre nyt og anderledes på sin egen arbejdsplads.

Flere end ni ud af ti deltagere anbefaler efterfølgende Innovationspraktikken til andre.

Læs: Niels var i praktik i Landbrugsstyrelsen: "Det gav inspiration og helt nye perspektiver"

COI sørger som udgangspunkt for at finde det bedste match mellem værter og praktikanter, men du er også velkommen til selv at finde en vært, du gerne vil i praktik hos. Onlinetilmeldingen guider dig nemt igennem forløbet, uanset hvad du foretrækker. Efterfølgende hjælper COI til, at alle parter får mest muligt ud af praktikopholdet. 

Vær hurtigt ude og få et godt match

Innovationspraktikken forløber i uge 37, hvilket i år er den 10.-14. september. Tilmeldingen åbner 1. marts, og der er god grund til at være hurtigt ude, hvis man vil være sikker på at få et spændende match.

Læs: Tine havde besøg af Holstebro og Digitaliseringsstyrelsen: "Det er en unik mulighed for at få andres øjne på tingene"

"Tilmeldingen løber frem til den 1. maj, men jo hurtigere, man tilmelder sig, jo hurtigere kan vi få et overblik over de mange deltagere – og hvem vi kan matche. Så det er bare med at komme i gang," siger Maja Brita Hauan.

Hun understreger, at der også er god grund til at opfordre sin egen arbejdsplads til at tilmelde sig som vært. Hvis din egen arbejdsplads er tilmeldt som vært, får du nemlig som praktikant højere prioritet, når værter og praktikanter bliver matchet.

Sidste år deltog værter og praktikanter fra alle dele af landet i Innovationspraktikken.

Mest Læste

Annonce