Er vores sundhedsdata i sikre hænder?

Sundhed

29/05/2018 11:00

Per Hyldborg

Er vores sundhedsdata i sikre hænder? Det spørgsmål stiller Henrik Ernlund Pedersen, Country Manager SAS Institute, i et oplæg til en af flere spændende debatter på Folkemødet på Bornholm 2018.

Deltag i debatten om brugen af sundhedsdata, når Tobias Bøggild-Damkvist, CEO & Founder, ROTO Health ApS, Hjalte Aaberg, Regionsdirektør, Region Hovedstaden, Dorte Stigaard, Innovationsdirektør, Ålborg Universitet, Henrik Langberg, Direktør, Copenhagen Healthtech Cluster og Lars Kirdan, Nordisk Direktør, SAS Institute, den 14. juni kl.15.00  går på scenen i OPS teltet på Folkemødet på Bornholm.

Dagligt er medierne fyldt med begreber som big data, machine learning og artificial Intelligence, analytisk økonomi og digitalisering af den offentlige sektor. Men ved vi nok om, hvad disse begreber dækker over? Ved vi hvilke muligheder for innovation, de tilbyder?

Vi møder også dagligt i medierne borgernes krav om bedre og smartere service og hurtig og mere effektiv behandling, når vi bliver syge. Vi møder politikernes forventninger til, at offentlige administrationer skal leve op til nye politiske målsætninger, i mange tilfælde endda for færre midler. Det store spørgsmål er, hvordan vi sikrer et tæt samspil mellem samfundets ressourcer, så forudsætningerne for velfærd og vækst bibeholdes?

Som dansk direktør for en international analytisk virksomhed, SAS Institute, ved jeg, at velfærden kan accelereres og bæres videre, blandt andet ved at forstå de nye og til tider svære begreber og bruge dem til at udnytte de muligheder, der allerede idag er gemt i data.

Men forståelsen af, hvad der er muligt, og hvad der er positivt for samfundet og for os som borgere, kræver, at vi forstår begreberne, at vi forstår, hvad der er muligt, og at vi forstår, at hvis vi sørger for en høj grad af etik omkring brugen af vores data, så er vejen åben for, at vi kan udvikle vores velfærd. Det skal vi turde.

Den debat er vigtig, og derfor deltager SAS Institute for første gang i år på folkemødet, hvor vi vil være synlige i flere debatter, der handler om, hvordan vi bedst kan bruge data og analyser, til at reformere den offentlige sektor, til fordel for bedre velfærd.

Samtidig deltager vi i debatterne for at dele vores viden om, hvordan intelligent brug af data kan være et værdifuldt grundlag for fornyelsen i den offentlige sektor, der  sikrer kosteffektive beslutninger på et veldokumenteret grundlag.

SAS er gået sammen med Mediehuset DenOffentlige og syv andre partnere og har skabt et udfordrende program med offentligt-privat-samarbejde som bagtæppe for debatten på Folkemødet. Fokus er velfærd i udvikling - for hvad er lige meningen med offentlig-privat samarbejde, hvis det ikke er for at sikre vores velfærd? 

SAS Institute er til stede ved OPS scenen under hele Folkemødet, hvor vi dels er værter og medværter for flere debatter. Programmet findes her og du kan læse mere om OPS-Scenen her.

Allerede torsdag den 14. juni SAS vært for en spændende debat om brugen af vores sundhedsdata Data og sundheds- et reality check

Debatten tager udgangspunkt i et reality check og en diskussion om, hvor langt vi er kommet i brugen af data i sundhedssektoren. Hvordan vi frisætter det potentiale, der er i at udnytte data? Og hvordan skaber vi den nødvendige offentlig-private innovation, så vores sundhedssystem også fremover kan leve op til borgernes forventninger om kvalitet og sammenhæng? Jeg vil personligt være til stede debatten, der modereres af min kollega, direktør Lars Kirdan. Jeg håber, at jeg kan få en personlig snak med interesserede borgere og politikere i teltet.

I SAS er vi eksperter i at udnytte potentialet i sundhedsdata, så de kan understøtte velinformerede beslutninger i alle kategorier af den offentlige forvaltning til gavn for borgerne. Jeg kan altid kontaktes for en uddybende snak på telefon + 45 51387520.

 

Mest Læste

Annonce