Virkningsfuld evaluering er innovativ evaluering

Vil du lave evalueringer, der bidrager til innovation og udvikling? Evalueringer, der rent faktisk anvendes og forbedrer praksis fremadrettet?

Ofte associeres evaluering med noget, der blot tager tid fra andet arbejde og ikke omsættes i praksis, men når evaluering netop kommer til at handle om praksis kan det anvendes som videnskilde til at udvikle og forbedre praksis. En innovativ evaluator er således i stand til at anvende viden fra evalueringer til innovation og udvikling i praksis.

Den gode evaluering består af mere end blot indsamling og analyse af data. Som innovativ evaluator kan du være med til at omsætte viden fra evalueringer til udvikling i praksis.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Den grundlæggende præmis for innovativ evaluering er, at evaluering har et formativt og innovativt sigte, hvor fokus er at skabe forbedringer fremadrettet. Den innovative evaluator kan lede og drive projekter, indsamle viden og analysere samt omsætte viden til konkret anvendelse i praksis.

Et afgørende fokus for at få god evalueringsviden, der kan skabe udvikling er, at effekter ikke skabes af indsatser, men først og fremmest af de mennesker, der involverer sig i indsatsen, forholder sig til og handler på baggrund af den. Et væsentligt element i evalueringsarbejdet bliver dermed at skabe en mere nuanceret forståelse for det evaluerede, idet der søges svar på hvad der virker for hvem under hvilke omstændigheder?

Vil du gerne være innovativ evaluator? Så er Inevas og VIA University Colleges diplomforløb måske noget for dig. Diplomforløbet giver dig bl.a. teoretisk viden og kompetencer inden for:

 • At lede programmer, projekter og indsatser og understøtte dem frem imod størst mulig effekt.
 • At gennemføre evalueringer, der driver innovation og udvikling af praksis.
 • At arbejde vidensinformeret, dvs. at have en fundamental insisteren på at anvende viden om virkeligheden til at træffe organisatoriske beslutninger.
 • At indsamle og analysere både kvalitativ og kvantitativ data på systematisk og kvalificeret vis.
 • At skabe forandringer igennem programmer, projekter og indsatser, herunder opbygning af programteori og forandringsteori.
 • At favne kompleksiteten i den efterspørgsel, der er til evalueringer og interessenternes eventuelt forskelligartede perspektiver, behov og ønsker.

Hvis innovativ evaluering har fanget din interesse, kan du læse mere om diplomforløbet her

Emneord: 170218, Evaluering, Innovation, Udvikling, Organisationsudvikling, Ineva
Ineva på DenOffentlige.dk Hos Ineva arbejder vi med viden. Viden gennem evaluering og viden som ledelsesværktøj. Vi gennemfører hvert år mange evalueringer i det offentlige, og gennemfører kompetenceudviklingforøb for...
Aktivitet: Artikler: 4 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også