VUC Syds fremtid truet: Styrelse har indsat ny bestyrelse

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har indsat et midlertidigt styre for VUC Syd. Det midlertidige styre afløser den nuværende bestyrelse, og skal vurdere VUC Syds fremtid. Det oplyser ministeriet.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) har i sit tilsyn med VUC Syd konstateret, at institutionen har alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, har bragt VUC Syds videreførelse i fare. Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.


"På den baggrund har STUK indsat et midlertidigt styre, som erstatter den nuværende bestyrelse. Den primære opgave for det nye styre er hurtigst muligt og senest den 15. oktober 2018 at kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation og herunder tilvejebringe et grundlag for, at STUK kan træffe beslutning om, hvorvidt VUC Syd kan fortsætte sin drift," lyder det.

Reaktionen kommer efter flere måneder med afsløringer af sjusk med økonomien på VUC Syd.

Iføge pressmeddelelesen består den midlertidige ledelse af formand for VUC Bestyrelses-foreningen, Ulla Koch, formand for Campus Bornholm, Laust Joen Jacobsen, administrerende direktør på Rybners, Peter Amstrup, og tidligere afdelingschef i Undervisningsministeriet og nuværende bestyrelsesmedlem i Vestegnen HF & VUC, Lars Mortensen. Det midlertidige styre overtager samtlige bestyrelsesopgaver på VUC Syd.

STUK traf i marts 2018 afgørelse om tilbagebetaling af 1,2 mio. kr. og påbød VUC Syd at følge op på tilskudsadministrationen samt et påbud om at følge op på, at flere lærere ikke besad de kompetencer som var påkrævet efter loven.

 

Emneord: VUC Syd, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Undervisningsministeren, Region Syddanmark, 120918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 12.09.18 Olav B. Hessellund
  Sjusk med økonomien.

  "Sjusk med økonomien..." Det må vist siges at være noget af en eufemisme.

  Lovovertrædelser, misbrug af offentlige midler, mistanke om korruption, overhøring af kritik fra rigsrevisionen trods flere vink med en vognstang.

  Håber, at det trods alt må lykkes at bevare dette VUC.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også