Foto: Shutterstock

1,8 milliarder til flere medarbejdere og kvalitetsløft af ældreplejen

Flere ansatte, højere faglighed og mere tid til omsorg og nærvær i ældreplejen. Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er med finanslovaftalen enige om tiltag, der skal sikre en mere tryg og værdig ældrepleje.

Midlerne kommer i forlængelse af økonomiaftalerne, som løftede regionerne med godt 1,3 mia. kr. i 2021 og kommunerne med 1,5 mia. kr. i 2021.

”Det er vigtigt, at ældreplejen er prioriteret i finansloven, så vores engagerede medarbejdere kan få mere tid til pleje, omsorg og nærvær i mødet med den enkelte borger. For vi er forpligtet til at løse de udfordringer, vi desværre ser i ældreplejen. Med finanslovaftalen løfter vi kvaliteten og fagligheden i ældreplejen, men jeg erkender også, at det er et langt sejt træk, der kræver vedvarende fokus og handling. Midlerne kommer oveni årets økonomiaftaler”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Flere ansatte og mere faglighed
Med finansloven har regeringen og aftalepartierne afsat 425 mio. kr. i 2021 og 450 mio. kr. årligt i 2022-2023, der skal understøtte faglighed, kvalitet og flere ansatte i ældreplejen. Herefter afsættes der fra 2024 og frem 500 mio. kr. årligt til et varigt løft af ældreplejen.

Midlerne vil i perioden 2021-2024 blive udmøntet som en ansøgningspulje til kommunerne. Målsætningen med puljen vil være, at kommunerne ansætter flere medarbejdere i ældreplejen. Ansøgningspuljen giver kommunerne adgang til finansiering svarende til én yderligere varig ansættelse i ældreplejen pr. ufaglært ansat i ældreplejen i kommunen, der sendes i uddannelse.

”Det er rigtig glædeligt, at vi med finansloven afsætter midler til flere medarbejdere i ældreplejen. Ved at give ufaglærte medarbejdere en bedre mulighed for at tage en social- og sundhedsuddannelse får ældreplejen samtidig et kvalitetsløft. Uddannelse er vigtigt for at levere pleje af høj kvalitet”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne