Foto: Shutterstock

50.000 vil stille Mette Frederiksen for rigsret: Nu skal Folketinget beslutte sig

Tusindvis af danskere har stemt for et borgerforslag, der vil have Mette Frederiksen stillet for en rigsret. Nu er det Folketingets partiers tur til at stemme.

Det er gået hurtigt. Rigtigt hurtigt. 

Torsdag står det klart, at folketinget skal stemme om, hvorvidt statsminster Mette Frederiksen (S) skal stilles for en rigsret, der skal udrede statsministerens rolle i sagen om de aflivede danske mink. 

I skrivende stund er det en anden rigsretssag, der diskuteres i folketingssalen. Her førstebehandles titalen mod Inger Støjberg. Samtidig står det dog klart, at Folketinget også kommer til at træffe afgørelse om, hvorvidt der skal rejses en rigsretssag mod statsministeren. 

Det ønsker en stor gruppe borgere nemlig. Det står klart torsdag. 

Når magisk grænse

Først i januar blev et forslag lagt op på hjemmesiden Borgerforslag.dk. Siden er det gået rigtigt hurtigt. Det kommer vi tilbage til. 

Borgerforslag.dk er en side, hvor alle danskere kan stille et forslag. Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget, kan det blive fremsat i Folketinget. Det er Folketinget selv, der har oprettet siden. 

Tidligere på måneden oprettede fire stillere et forslag, der havde et meget klart sigte. 

"Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inc avlsdyr," skrives der i forslaget, inden der tilføjes:

"Pga der er mange misvisende forhold der er foregået , mht til forsvaret , politi og beredskabsstyrelsen , samt vognmænd og minkavlere." 

Torsdag nåede forslaget flere end de krævede 50.000 stemmer. Det betyder altså, at folketinget nu skal stemme om, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen - ligesom Inger Støjberg - skal stilles for en rigsret. 

Du kan se borgerforslaget lige her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.