Foto: Shutterstock

50.000 vil stille Mette Frederiksen for rigsret: Nu skal Folketinget beslutte sig

Tusindvis af danskere har stemt for et borgerforslag, der vil have Mette Frederiksen stillet for en rigsret. Nu er det Folketingets partiers tur til at stemme.

Det er gået hurtigt. Rigtigt hurtigt. 

Torsdag står det klart, at folketinget skal stemme om, hvorvidt statsminster Mette Frederiksen (S) skal stilles for en rigsret, der skal udrede statsministerens rolle i sagen om de aflivede danske mink. 

I skrivende stund er det en anden rigsretssag, der diskuteres i folketingssalen. Her førstebehandles titalen mod Inger Støjberg. Samtidig står det dog klart, at Folketinget også kommer til at træffe afgørelse om, hvorvidt der skal rejses en rigsretssag mod statsministeren. 

Det ønsker en stor gruppe borgere nemlig. Det står klart torsdag. 

Når magisk grænse

Først i januar blev et forslag lagt op på hjemmesiden Borgerforslag.dk. Siden er det gået rigtigt hurtigt. Det kommer vi tilbage til. 

Borgerforslag.dk er en side, hvor alle danskere kan stille et forslag. Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget, kan det blive fremsat i Folketinget. Det er Folketinget selv, der har oprettet siden. 

Tidligere på måneden oprettede fire stillere et forslag, der havde et meget klart sigte. 

"Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inc avlsdyr," skrives der i forslaget, inden der tilføjes:

"Pga der er mange misvisende forhold der er foregået , mht til forsvaret , politi og beredskabsstyrelsen , samt vognmænd og minkavlere." 

Torsdag nåede forslaget flere end de krævede 50.000 stemmer. Det betyder altså, at folketinget nu skal stemme om, hvorvidt statsminister Mette Frederiksen - ligesom Inger Støjberg - skal stilles for en rigsret. 

Du kan se borgerforslaget lige her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.