Regeringen: Uddannelser skal betale for mere politi

Regeringen: Uddannelser skal betale for mere politi
Danske Studerendes Fællesråd (DSF) frygter også

Ifølge regeringens udspil til en ny politiaftale skal landets uddannelsesinstitutioner være med til at betale gildet. Det vækker langtfra begejstring hos uddannelsernes brancheforeninger.

Lige nu læser andre

550 millioner kroner skal landets gymnasiale og videregående uddannelser aflevere til politiet over de næste fire år.    Ikke for bøder eller ulovligheder, men fordi regeringen i deres nye forslag til ny rammeaftale for politiet blandt andet vil etablere 20 nye nærpolitistationer.   Ifølge regeringens udspil kommer pengene direkte fra uddannelsesinstitutionernes markedsføringsbudget. Derfor vil man måske fremover støde ind i færre reklamer i aviser, blade og ved busstoppesteder fra uddannelsesinstitutionerne.

 

– Det kan gå udover driften

Uddannelsernes brancheforeninger er lunkne ved idéén, om at netop deres medlemmer skal være med til at betale for en ny politiaftale.   – Vi skal vælge imellem at droppe eksempelvis åbent hus-arrangementer, hvor de unge kan blive kloge på de valg, de står overfor eller online rådgivning på chat, som har hjulpet mange i coronatiden eller  generelt de mange andre aktiviteter, som er med til at sikre, at de unge rammer rigtigt med deres valg, lyder kritikken  i en pressemeddelelse fra Danske Professionshøjskoler, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.   Der er også bitterhed at spore over, at regeringen ikke har inddraget uddannelsesinstitutioner i planlægningen af besparelserne på uddannelserne. De frygter også, at pengene bliver taget fra selve driften af skolerne.   – Vi har ikke været inddraget i, hvordan tallene for besparelserne er regnet ud. Vi ved ikke, hvordan regeringen når frem til, at vi uden videre kan spare så store beløb. Vi har tidligere gransket det, regeringen kalder markedsføringsudgifter.   – Dengang dækkede det over udgifter til helt almindelig drift af information til studerende og elever, vedligeholdelse af hjemmesider og anden nødvendig drift, som skal fungere på en moderne uddannelsesinstitution, skriver brancheforeningerne i pressemeddelelsen.   Ifølge regeringens udspil skal uddannelserne næste år aflevere 100 millioner samt 150 millioner kroner hvert år i de følgende tre år.

 

Læs også

 

Læs også

Ads by MGDK