Foto: Shutterstock

Afslører: Mette Frederiksen vil skære i dagpengene

I dag præsenteres et reformudspil, der - hvis det bliver til virkelighed - vil betyde at visse danskere får færre penge mellem hænderne

Mandag eftermiddag indkaldte statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringstoppen til pressemøde, der finder sted tirsdag formiddag. Pressemødet er en præsentation af regeringens nyeste reformudspil. 

Udspillet har fået navnet 'Danmark kan mere 1'. Et par timer før, det skal præsenteres, så begynder detaljerne om, hvad udspillet går ud på at blive kendt af offentligheden. 

Nyhedsbureauet Ritzau erfarer tirsdag formiddag, at hvis udspillet bliver til virkelighed, så vil det resultere i at en gruppe danskere får færre penge mellem hænderne. Regeringen planlægger nemlig at sænke dagpengesatsen for visse modtagere.

Vil pille ved dagpengesystemet

Nyhedsbureauet afslører, at regeringen vil skære i dagpengesatse til unge nyuddannede, der ikke har børn. Denne gruppe modtager i dag 13.815 kroner i dagpenge om måneden. I fremtiden kan dette beløb blive sat ned til 9500 kroner, hvis regeringens nye reforudspil bliver til virkelighed. 

TV 2 fortæller desuden, at regeringen også lægger op til en ændring af dagpengesystemet. Det vil betyde, at der indføres en trappemodel med en forhøjet sats for dem, der lige er blevet ledige - en sats, som derefter så gradvist nedjusteres.

Hvad præcis reformudspillet dækker over vil formentlig stå mere klar tirsdag formiddag, når statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) toner frem på pressemødet, der finder sted klokken 10.00 i Spejsalen i Statsministeriet

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.