Foto: Shutterstock

Aftale annullerer DR-besparelser

Med finanslovsaftalen mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet styrkes public service med en tilbagerulning af den tidligere regerings planlagte besparelser på DR for 900 mio. kr.

I alt er der afsat omkring 4,7 mia. kr. årligt til medieområdet forud for de kommende medieforhandlinger.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Dansk medieindhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, og derfor har regeringen fra dag 1 sat sig for at styrke dansk public service med opbakning fra vores støttepartier.

Det leverer vi på med denne finanslovsaftale, hvor vi tilbageruller den tidligere regerings planlagte besparelser for over 900 mio. kr. frem til 2025 og dermed skaber ro om DRs samlede økonomi. Vi har også sikret fortsat overlevelse for P6 og P8 i 2021. Vi står over for kommende medieforhandlinger, og med finanslovsaftalen er der sikret omkring 4,7 mia. kr. årligt til medieområdet forud for forhandlingerne.

Baggrund
Aftalepartierne bag finansloven er enige om at skabe ro om DR's økonomi ved at annullere de planlagte besparelser i den daværende regerings medieaftale på DR fra 2022 og frem.

DR tilføres derfor 120,4 mio. kr. i 2022 og 260,3 mio. kr. årligt i 2023 og frem. Derudover er der afsat ekstra midler til P6 og P8 i 2021.

Endelig sikrer finansloven stabile rammer for medieområdet, som skal udmøntes i de kommende medieforhandlinger.

Der er således afsat en samlet ramme for medieområdet på omkring 4,7 mia. kr. årligt i perioden 2022-2025.

Regeringen forventer at tage fat på medieforhandlingerne i 2021.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.01.21 Kultur
  Danmark vil gøre vikingeborge til verdensarv

  Vikingetidens Ringborge i Danmark er helt uvurderlig kulturarv – og det er ikke kun i dansk sammenhæng. Derfor sender Danmark nu en officiel ansøgning til Paris om optagelse på den internationale UNESCO-verdensarvsliste

 • 14.01.21 Kultur
  Gode nyheder til danske lystfiskere

  I dag går hjemmesiden www.fishingindenmark.info i luften – en hjemmeside, der gør det nemmere at vide, hvor man skal kaste snøren i vandet.

 • 05.11.20 Kultur
  DR og Dansk Filminstitut kompenseres for corona-tab

  Kulturministeren er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet blevet enige om at fordele det såkaldte merlicensprovenu til DR og det danske producentmiljø.

 • 02.11.20 Kultur
  DR kommer med historisk ændring

  Danskerne er så småt indforståede med, at vi kommer til at kæmpe mod corona langt inde i 2021.

 • 01.09.20 Kultur
  300 millioner kroner skal sikre flere kulturarrangementer under genåbningen

  Ny pulje på 300 mio. kr. skal sikre flere kulturaktiviteter rundt omkring i landet under genåbningen. Samtidig forlænges en række vigtige hjælpepakker, og der afsættes ekstra 100 mio. kr. til idrætten og foreningslivet. Det er nogle af hovedelementerne i en ny politisk aftale, som regeringen og et flertal af Folketingets partier står bag.