Foto: Shutterstock

Alex Vanopslagh rystet over Mette Frederiksen: Jeg tror statsministeren er blevet magtblind

Liberal Alliances partiformand, Alex Vanopslagh var chokeret over de ord, der kom ud af statsministerens mund i går.

Vi begynder så småt at nærme os en tid, hvor mere af Danmark bliver genåbnet. Om præcis en uge bliver det igen muligt at spise en lækker omgang mad eller få sig en fadøl, så længe man indtager det udendørs hos spisestedet.

Den 21. april åbnes der nemlig op for udeserveringer, og den 6. maj åbnes der så yderligere op for indeservering, fitnesscentre m.m. Alt dette sker i takt med, at flere og flere danskere er blevet vaccineret, og dermed er danskerne et skridt tættere på at få en hverdag uden restriktioner tilbage.

Eller, det skulle man hvert fald tro.

Lytter man til Liberal Alliances partiformand, Alex Vanopslagh, så bliver det dog ikke sådan. Han talte nemlig i går med statsminister Mette Frederiksen i folketingssalen, hvor han ville have bekræftet, at alle restriktioner i samfundet ville forsvinde, når alle danskere har fået en vaccination.

Det ville Mette Frederiksen dog ikke bekræfte: “For der er jo en risiko for nye mutationer,” lød det således fra Mette Frederiksen ifølge Alex Vanopslaghs Facebookopslag.

Det er på ingen måde i orden

Liberal Alliances partiformand, Alex Vanopslagh, blev chokeret over statsministeren udtalelser, og han mener på ingen måde, at det er i orden, at Mette Frederiksen fortsat vil have restriktioner, selv når alle er vaccineret.

“Hvis statsministeren vil fortsætte med restriktioner – store såvel som små – af hensyn til potentielle mutationer, så er det på ingen måde i orden.Om få måneder er alle danskerne blevet tilbudt en vaccine. Det betyder at meget, meget få vil blive smittet. Endnu færre – næsten ingen – vil dø af corona.” lyder det fra Alex Vanopslagh, der efterfølgende kalder Mette Frederiksen for magtblind.

“Hvis der stadig er nogen restriktioner i samfundet og på vores liv til den tid, så er vi jo helt reelt på vej ind i en permanent tilstand af socialdemokratisk styring af samfundet. Det må og skal vi ikke acceptere. Jeg tror desværre, at statsministeren er blevet magtblind. Hun har mistet sans for proportionalitet og frihed,” fortæller Vanopslagh.

Partiformanden citerer derefter Mette Frederiksen for at stige, at hun ikke føler, at det er et indgreb i hendes personlige frihed, at hun skal gå rundt med mundbind.

“Jeg oplever simpelthen ikke, at det er et indgreb i min personlige frihed, at jeg skal anvende mundbind i dagligdagen,” citerer Alex Vanopslagh Mette Frederiksen for at sige.

Det giver Liberal Alliances partiformand ikke det store for, og han mener bestemt, er det er indgriben i danskernes frihed.

“Selvfølgelig er alle dine forbud, påbud, nedlukninger og restriktioner en enorm indskrænkning af vores alles frihed. Det er vigtigt, at du forstår det,” lyder det slutteligt.

Føler du heller ikke, at det er et indgreb i din personlige frihed, at du skal iføre dig mundbind?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.