Anti-mobbekoncept skaber trivsel og tryghed for børn

Mobning er i dag et udbredt fænomen på landets skoler. Mobning blandt børn har store konsekvenser – både socialt og psykisk. Børn, der bliver mobbet, er ofte utrygge ved at gå i skole, og det går ud over både deres faglige indlæring og selvværd.

For at skabe bedre trivsel og tryghed for børn og bekæmpe mobning har alle skoler ifølge Undervisningsmiljøloven 2009 et ansvar for at udarbejde en mobbepolitik med anti-mobbestrategier. En undersøgelse foretaget af Red Barnet og Skole & Forældre viser, at hver tredje skole ikke har en mobbepolitik, som loven kræver de har. (DropMob 2015). Derfor er det højaktuelt for skoler at udvikle en mobbepolitik.
 
Berendsen har udviklet et koncept som understøtter og tydeliggør skolers mobbepolitik i form af fem måtter med iøjnefaldende fotos/billeder og tekster i børnehøjde. 
 
Måtterne har positive budskaber, der opfordrer til venskaber baseret på gode værdier og respekt for hinanden. De inspirerer til anerkendelse, tolerance, fællesskab og accept af menneskers forskelligheder.
 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Der er en meget stærk signalværdi i at have en anti-mobbestrategi på en skole. Berendsens måttekoncept sikrer, at børn og voksne - i det øjeblik de træder ind på skolen - bliver opmærksomme på, at netop denne skole har en aktiv mobbepolitik. Hvert budskab på måtterne indledes med ”Her på skolen”. Eleverne får derved en oplevelse af, at det er vedkommende og skræddersyet præcis til dem
 
Berendsens måttekoncept er et børnevenligt supplement til klasseregler og anti-mobbestrategier for en skoleklasse. Måtterne en sjov måde at lære børnene om skolens mobbepolitik. Alle børn- også børn med særlige udfordringer- kan forstå budskaberne på måtterne, da de er skrevet i et enkelt sprog suppleret med søde og farvestrålende dyrebilleder. Ved at visualisere budskabet, tilgodeses endvidere de børn, som endnu ikke har lært at læse.
 
I en verden fuld af indtryk og stimuli f.eks. gennem sociale medier vækker genkendeligheden og de klare budskaber på måtterne børns interesse. Børn husker ved gentagelser.
 
"I vores skoler er der i dag samlet børn med mange forskellige kulturer og baggrunde. Berendsens måttekoncept sender besked om noget almenmenneskeligt til børnene på en enkel måde. Budskaberne på måtterne motiverer alle til at have et fælles ansvar og passe godt på hinanden. På den måde forebygger Berendsens måttekoncept mobning," siger Karen Møller Vium, Cand. Pæd. Psych. Aut.

 

Emneord: 210218, Berendsen, Mobning, Folkeskole, Anti-mobning, Mobbepolitik
Berendsen Textil Service A/S på DenOffentlige.dk Berendsen er en del af Elis – en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og e...
Aktivitet: Artikler: 18 | Kompetenceområder: 3

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også