Vestas får nu en stor økonomisk håndsrækning fra EU. Foto: Pressemeddelelse
Vestas får nu en stor økonomisk håndsrækning fra EU. Foto: Pressemeddelelse

EU's bank investerer 475 mio. euro i teknologiudvikling i vindenergi i Danmark

Bæredygtighed

05/07/2022 10:32

J. Bøgen

Den Europæiske Investeringsbank, EIB, kaster mere end 3,5 milliarder kroner efter at sætte skub i udviklingen af vindteknologi.

EIB vil støtte Vestas i at sætte skub i udviklingen og udrulningen af virksomhedens banebrydende teknologi til energiproduktion.

Projektet vil bidrage til EU's teknologiske forspring og føre an på området for energiproduktion og -forsyning.

Det skriver Den Europæiske Investeringsbank i en pressemeddelelse.

Udviklingen af vindkraftteknologi omfatter støtte til forskning og udvikling og kapitaludgifter til udrulning af ny vindmølleteknologi. Desuden støtter projektet EIB's offentlige mål for forskning, innovation og det digitale område samt klimamålet for modvirkning af klimaforandringer med vedvarende energi.

Projektet nyder således også godt af et grønt lån fra EIB, hvis egenskaber er i fuld overensstemmelse med kravene i EIB's program for klimabevidsthedsobligationer.

Christian Kettel Thomsen, næstformand i EIB med ansvar for overvågning af EIB's finansieringer i Danmark, siger:

"EIB er stolt over at være nøgleinvestor i dette innovative projekt. Projektet vil bidrage til EU's teknologiske forspring i kraft af udrulning af mere effektiv vindmølleteknologi med højere ydeevne i EU og resten af verden."

"Behovet for at sætte skub i den grønne energiomstilling har aldrig været mere akut, så vores evne til at investere i innovation og udvikling af teknologi i dag er afgørende for at kunne udbygge vedvarende energi i de kommende årtier. Støtten fra EIB giver os finansiel fleksibilitet, som styrker Vestas' udvikling af teknologi og sætter os i stand til at opbygge og føre an i en bæredygtig og robust vindindustri," siger Hans Martin Smith, finansdirektør i Vestas.

Baggrundsinformation

Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som ejes af EU's 27 medlemsstater, varetager Den Europæiske Unions langfristede långivning. Som EU's klimabank har EIB forpligtet sig til at støtte med 1 billion EUR i investeringer i klimaindsatsen og miljømæssig bæredygtighed frem til 2030.

Vestas er førende på verdensplan inden for udvikling og udrulning af bæredygtige energiløsninger. Vestas har 29 000 medarbejdere og +154 GW vindmøller installeret i 87 lande og udformer, producerer, installerer, udvikler og vedligeholder vindenergi- og hybridprojekter.

Mest Læste

Annonce