Mandagen igennem har mennesker lagt blomster ved Field's. Foto: Presse-fotos.dk
Mandagen igennem har mennesker lagt blomster ved Field's. Foto: Presse-fotos.dk

Skyderiet i Field's: Så gammel var det yngste offer

Politi

04/7/22 6:46

Jens Asbjørn Bøgen

Politiet har udsendt en pressemeddelelse med flere detaljer om søndagens tragiske skyderi.

I alt ti mennesker blev ramt, da en 22-årig mand åbnede ild i shoppingcentret Field's søndag først på aftenen, og nu har politiet offentliggjort en række detaljer om ofrene.

De ti ofre er fire mænd og seks kvinder i alderen 15 til 50 år. Seks af personerne er danske statsborgere født i Danmark.

Derudover er der tale om to svenske statsborgere, samt en russisk og en afghansk statsborger. De to sidstnævnte er begge bosiddende i Danmark.

De omkomne er en 17-årig mand og en 17-årig kvinde, der begge er danske statsborger, samt den 46-årige russiske mand.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Af de syv personer, der blev ramt, men ikke mistede livet, blev fire af dem alvorligt såret. Her er der tale om to danske, kvindelige statsborgere på henholdsvis 19 og 40 år samt to svenske statsborgere - en 50-årig mand og en 16-årig kvinde.

De sidste sårede er en blot 15-årig kvindelig dansk statsborger, en 17-årig kvindelig dansk statsborger og en 45-årig mandlig afghansk statsborger, der bor i Danmark.

Gerningsmanden varetægtsfængslet

Den formodede gerningsmand blev anholdt bare 13 minutter efter, politiet fik det første opkald om skyderiet. Han blev mandag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for tre tilfælde af drab og syv drabsforsøg.

Det er ikke blevet offentliggjort, hvordan den sigtede forholder sig til anklagerne, da retsmødet for langt størstedelen af tiden foregik bag lukkede døre.

Sikkert er det dog, at den formodede gerningsmand er blevet varetægtsfængslet i surrogat i 24 dage. Varetægtsfængslingen bliver på en lukket psykiatrisk afdeling.

20 andre personer kom i går lettere til skade under evakueringen af Field’s, da der udbrød panik i forbindelse med skyderiet.

Hvad er fængsling i surrogat?

Hvis man på grund af alder (under 18 år), på grund af sygdom/tilskadekomst eller på grund af andre specielle forhold ikke er egnet til at sidde i et almindeligt fængsel eller det vurderes ikke at være nødvendigt, kan dommeren fængsle i surrogat. Det kan for eksempel være en ungdomsinstitution eller et hospital.

Hvis der er tale om en indlæggelse på et hospital, vil den fængslede typisk blive overflyttet til et rigtigt fængsel, når hans fysiske tilstand tillader det.