Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Klimahykleri: Sender 19 med fly til Folkemødet for at diskutere nedbringelse af CO2-udledning

Bæredygtighed

17/06/2022 17:10

Redaktionen

Kravet om at gøre brug af miljøvenlige transportformer, synes kun at være noget, som Aarhus Universitet vil diskutere – og ikke følge selv.

Skal CO2-udledningerne minimeres kræver det, at vi flyver mindre.

Sådan lyder et af de faste mantraer fra miljøforkæmpere, som derfor også kræver, at der i stedet gøres brug af alternative og mere miljørigtige transportformer som eksempelvis færger.

En holdning der uden tvivl går igen i disse timer under Folkemødet på Bornholm fra Aarhus Universitet, som er markant til stede ved den årlige politiske festival. Det blandt andet med debatter om, hvordan der netop sker nedbringelse af CO2-udledningerne – af hensyn til miljøet og klodens fremtid.

Derfor skulle man måske også tro, at universitet og dets top selv ville gå forrest, når det handlede om miljørigtige transportformer til og fra Bornholm. Men som det fremgår af afsløringer fra Bjørknæs.dk, synes dette langt fra at være tilfældet.

Det skyldes at Aarhus Universitet sender hele 19 medarbejdere med fly til Folkemødet, selv om det også er til stede med et stort skib i Allinge Havn – og derfor faktisk havde mulighed for, at medarbejderne kunne være nået frem på en miljørigtig måde.

I en e-mail oplyser universitets presseafdeling, at brugen af fly skyldes tidsmæssige udfordringer – og at der ikke var andre muligheder.

Mest Læste

Annonce