Brandvæsnet i Paso Robles, Californien, har fået en ny partner i kampen mod naturbrande - geder. Foto: Twitter, Paso Robles Fire And Emergency Services
Brandvæsnet i Paso Robles, Californien, har fået en ny partner i kampen mod naturbrande - geder. Foto: Twitter, Paso Robles Fire And Emergency Services

Se videoen: Geder sættes ind mod naturbrande

Bæredygtighed

11/05/2022 09:45

J. Bøgen

Californien hærges årligt af tusindvis af naturbrande, og derfor sætter brandvæsnet i byen Paso Robles nu ind for at forebygge, at brandene kan brede sig, hvis uheldet er ude hen over sommeren. Og de bruger mange ekstra "brandbekæmpere".

Naturbrande har de seneste år hærget i Californien, hvor de både har krævet menneskeliv og kostet milliarder i skader.

Men nu bliver et nyt våben taget i brug for at mindske ildens ødelæggende kræfter.

Brandvæsenet i Paso Robles, der ligger mellem Los Angeles og San Fransisco, har nemlig sluppet en stor flok geder løs i naturen.

Målet er, at de skal græsse som aldrig før, så der er mindre brandfarligt materiale, som en eventuel naturbrand kan bruge til at brede sig.

Det er ikke kun et par geder, der er tale om, kan man se i videoen ...

Faktisk bliver geder i stigende grad brugt til netop dette formål i netop Californien, og noget tyder på, at det er godt at komme i gang allerede nu.

De californiske brandmyndigheder, der beskæftiger sig med naturbrande, påpeger nemlig, at delstaten oplever længere sæsoner for naturbrande på grund af klimaforandringerne, og de har advaret om "moderate til ekstreme tørkeforhold" i år.

Med tusindvis af skovbrande, der antændes hvert år alene i Californien, bliver geder i stigende grad brugt som et brandforebyggende værktøj.

Mest Læste

Annonce