Det ukrainske forsvar har offentliggjort en video, hvor de ødelægger en russisk tank med svenske våben. Foto: Screenshot fra Twitter
Det ukrainske forsvar har offentliggjort en video, hvor de ødelægger en russisk tank med svenske våben. Foto: Screenshot fra Twitter

Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tank

Europa

10/05/2022 14:28

J. Bøgen

Ukraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

Sverige har siden begyndelsen af krigen i Ukraine sendt mindst 10.000 såkaldte anti-tank missiler til de ukrainske styrker. Og de virker.

Det ukrainske forsvar har for kort tid siden offentliggjort en video, der viser en russisk tank blive pulveriseret - angiveligt af at være blevet ramt af en svensk granatkaster med det meget svenskklingende navn "Carl Gustaf."

I tweetet skriver det ukrainske forsvar:

"Nær Stary Saltiv, territorielle forsvarskæmpere fra Kharkiv udsletter endnu en ny russisk T-90 'Breakthrough' tank. Den russiske tankindustris stolthed blev ødelagt af en svensk anti-tank granatkaster Carl Gustaf. Vi takker det svenske folk og den svenske konge for deres hjælp."

Hverken videoen er eller oplysningerne i tweetet er bekræftet fra andre kilder.

Danmark har doneret mindst 2700 panserværnsraketter og andet våben og udstyr for i alt 600 millioner kroner til Ukraine.

Mest Læste

Annonce