Det ukrainske forsvar har offentliggjort en video, hvor de ødelægger en russisk tank med svenske våben. Foto: Screenshot fra Twitter
Det ukrainske forsvar har offentliggjort en video, hvor de ødelægger en russisk tank med svenske våben. Foto: Screenshot fra Twitter

Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tank

Europa

10/5/22 12:28

Jens Asbjørn Bøgen

Ukraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

Sverige har siden begyndelsen af krigen i Ukraine sendt mindst 10.000 såkaldte anti-tank missiler til de ukrainske styrker. Og de virker.

Det ukrainske forsvar har for kort tid siden offentliggjort en video, der viser en russisk tank blive pulveriseret - angiveligt af at være blevet ramt af en svensk granatkaster med det meget svenskklingende navn "Carl Gustaf."

I tweetet skriver det ukrainske forsvar:

"Nær Stary Saltiv, territorielle forsvarskæmpere fra Kharkiv udsletter endnu en ny russisk T-90 'Breakthrough' tank. Den russiske tankindustris stolthed blev ødelagt af en svensk anti-tank granatkaster Carl Gustaf. Vi takker det svenske folk og den svenske konge for deres hjælp."

Hverken videoen er eller oplysningerne i tweetet er bekræftet fra andre kilder.

Danmark har doneret mindst 2700 panserværnsraketter og andet våben og udstyr for i alt 600 millioner kroner til Ukraine.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

03/5/22 4:55

Meningsmåling: Blå blok i problemerHvis der var valg i morgen, ville statsministeren i Danmark stadig hedde Mette Frederiksen.