Foto: Fængselsforbundet

Betjente syge 23 dage om året: Sygefraværet slår rekord i fængslerne

Fængselsbetjente er mere end dobbelt så meget syge som statens øvrige medarbejdere. For et år siden 20 dage årligt. Nu hedder tallet 23 dage.

Arbejdsmiljøet i fængsler og arresthuse bevæger sig i den forkerte retning. Det er budskabet fra Fængselsforbundet, efter forbundet har offentliggjort et nyt notat om udviklingen i Kriminalforsorgen.

Sygefraværet blandt landets fængselsbetjente er på et år steget med tre dage i gennemsnit. I 2015 lå det på 20 dage. I år er det øget til 23 dage. En stigning på 15 procent. Fængselsbetjente er dermed mere end dobbelt så meget syge som statens øvrige medarbejdere, som i gennemsnit er syge 9 dage om året.


Det stigende sygefravær kommer samtidig med, at der sker flere overfald mod fængselsbetjente. I de første otte måneder af 2016 har der været 373 episoder med vold og trusler mod Kriminalforsorgens personale. Til sammenligning var der 273 episoder i samme periode i 2015. 

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er bekymret for den negative udvikling: ”Der er mange ting, som bevæger sig i den forkerte retning i Kriminalforsorgen i øjeblikket. Vi oplever mere og mere vold. Vi mangler betjente. Vi bliver pålagt nye opgaver. I den situation er det ikke underligt, at personalet bliver slidt ned. Folk kan ikke holde til mere.” 

Han mener, at der er brug for flere på vagt i fængslerne: "Hvis trusselsmiljøet skal forbedres, kræver det først og fremmest en bedre dynamisk sikkerhed. Vi skal være tilstede blandt de indsatte på den positive måde. Med det mener jeg ikke daglige visitationer i jagten på mobiltelefoner. Der mangler simpelthen folk til at styrke relationerne mellem indsatte og ansatte."

Emneord: Sygefravær, Sygedage, Fængselsforbundet, Fængselsbetjente, Kriminalforsorgen, 231116
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også