Bevægelse fejrer Europadag: EU vigtigere end nogensinde

Den 9. maj fejres Europadagen over hele Europa. I Danmark er Europabevægelsen til stede med aktiviteter over hele landet for at fejre, at EU i dag er vigtigere end nogensinde.

9. maj fejrer vi, at det er 66 år siden, at spadestikket til det EU vi kender i dag blev taget. Derfor fejres Europadagen fra Paris til Tallinn, fra Stockholm til Rom – og i hele Danmark. Udover masser af arrangementer vil Europaflaget vaje på busser og officielle bygninger.


 ”Der har ikke i nyere tid været større behov for at fejre samarbejde og forpligtende fællesskab. EU er ikke perfekt, men der er for alle borgere i EU god grund til at fejre grundlæggende rettigheder og udviklingen i velstand og velfærd, som EU direkte har medvirket til, og som i al sin enkelhed handler om basisforudsætningen: fred,” udtaler Stine Bosse, landsformand for Europabevægelsen.

Over hele Europa sættes der fokus på vores fælles europæiske værdier og fordelene ved det europæiske samarbejde, hvilket viser, at det europæiske samarbejde er meget mere end handel og økonomi.  

LÆS MERE om Europadagen her

”Siden starten har det vigtigste i det europæiske fællesskab været netop fred, menneskerettigheder og demokrati. Det er det stadig. Det binder os sammen på tværs af grænser og giver os fx ytringsfrihed, religionsfrihed og ret til privatliv. Det må vi ikke tage for givet, men i stedet stå sammen om – både i dag og i morgen,” slutter Stine Bosse.

Om Europadagen - Se alle Europabevægelsens aktiviteter her.
Den dag i 1950 fremlagde Frankrigs udenrigsminister Robert Schuman en plan for, hvordan man kunne sikre fred i Europa. Den samlede fransk-tyske produktion af kul og stål skulle samles under én fælles myndighed. En organisation, der ville være åben for deltagelse fra andre lande i Europa og betyde, at en ny fransk-tysk krig ville blive lige så utænkelig, som den ville være umulig. Derfor er fejringen af Europadagen en fejring af fred og samhørighed gennem de sidste 66 år.

Emneord: Europa-politik, Europæisk samarbejde, EU, Stine Bosse, Europabevægelsen
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 09.05.16 Kim Wittenburg Kolbe
  Europadag - ikke Europæernes dag!

  "Europæisk samarbejde er meget mere en handel og økonomi!" Citat fra ovenstående txt.

  " det binder os sammen på tværs af grænser og giver os feks. ytringsfrihed, religionsfrihed og ret til privatliv"
  ( Stine Bosse, Europa evægelsen)

  Er det derfor at eliten har så travlt med at sælge ud af værdierne og lægge sig ned for de amerikanske krav i TTIP handelsaftalen. Her er det netop handel og økonomi, der skal styre udviklingen i de Europæiske lande.
  Her skal alt være til salg, uanset miljø, arbejdernes rettigheder, og borgernes velfærd.
  Det er jo billigt, at forsøge at sælge EU med Fællesskab, Menneskerettigheder og Demokrati!

  Det er en uhellig fordækt aftale, konstrueret af industri og finans - der skal vrides den sidste femøre ud af forbrugerne.
  Europabevægelse - hvordan kan i billige en sådan, grådigig udemokratisk poltik?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også