Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan spare op til 40 % brændstof: Har du hørt om hypermiling?

Bil og motor

24/02/2024 08:13

J. Bøgen

Med stigende omkostninger til bilforsikring og brændstof deler en virksomhed, hvordan bilister kan spare en formue ved at anvende en ny kørestil.

Har du hørt om hypermiling? Det kan forbedre din brændstoføkonomi med 40 %

Med stigende omkostninger til bilforsikring og vejafgift deler en virksomhed, hvordan bilister kan spare hundreder ved at anvende en ny kørestil.

Hypermiling er en metode, der anvendes af bilister til at minimere brændstofforbruget ved at anvende en række økonomiske køreteknikker.

John Tallodi, køre-ekspert hos Carwow, pointerer, at selvom alle bilister kan se en forbedring i økonomien ved at hypermile, kommer de bedste resultater fra biler, der allerede er brændstofeffektive.

"Det er afgørende for at maksimere dine hypermiling-resultater, at starte med en bil, der allerede har en høj angivet brændstoføkonomi. Små biler med små motorer klarer sig godt i byen, mens større biler kan producere bedre resultater på motorvejen, da de ikke skal arbejde så hårdt for at opretholde momentum," forklarer Tallodi og fortsætter:

"De nyeste motorteknologier og hybrid-motor gør også en stor forskel. En Mercedes C-Klasse plug-in hybrid kan køre op til utrolige 200 km/l, hvis du udnytter dens 109 kilometers elektriske rækkevidde optimalt."

Forberedelsen er vigtig

Før man sætter sig bag rattet, rådes bilister, der ønsker at hypermile, til at sikre, at dækkene har det rette tryk, som angivet på en etiket fundet på bilens dørstolpe og i håndbogen.

At køre med for lavt dæktryk øger køretøjets rullemodstand, hvilket betyder, at mere af dækket kommer i kontakt med vejoverfladen. 

Fjern unødvendige genstande 

Virksomheden anbefaler også, at bilister sørger for at fjerne alle unødvendige genstande fra bilen for at reducere vægten.

Når man starter, foreslår Carwow, at bilister bør forsøge at undgå at bruge opvarmning og aircondition, hvor det er muligt. 

Forudse vejens forløb 

Hypermiling kræver ofte, at bilister ændrer deres adfærd bag rattet. Carcow, anbefaler, at man skal forudse vejen foran.

Dette kan ikke kun hjælpe med at forbedre vejsikkerheden, men også reducere sandsynligheden for hård acceleration og opbremsning, hvilket betyder, at motoren kører ved en mere konstant hastighed. 

Ifølge Hypermiler, en organisation dedikeret til denne brændstofbesparende kørestil, kan bilister, der følger disse tips, forbedre brændstoføkonomien med op til 40 procent. 

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce