Udflytning: Halvdelen af medarbejderne er nye

Infrastruktur

11/11/2016 12:29

Nick Allentoft

Halvdelen af de tidligere medarbejderne er væk, når Det Frie Forskningsråd i dag åbner sit sekretariat i Odense. Rådets nye adresse er en del af Regeringens udflytningsplan.
I dag åbner uddannelses- og forskningsministeren Det Frie Forskningsråds sekretariat i Odense. Flytningen af sekretariatet er en del af regeringens målsætning om et Danmark i bedre balance, der skal skabe beskæftigelse i alle dele af Danmark.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

I dag markeres det, at Det Frie Forskningsråds sekretariat pr. 1. november er flyttet til Odense. En del af medarbejderne har valgt at følge deres arbejde, mens andre har fundet nyt. Det har været problemfrit at ansætte kvalificerede medarbejdere til sekretariatet, som har rekrutteret i alt 16 nye kollegaer, herunder otte fra Fyn og tre fra Midt- og Vestsjælland. Hertil er yderligere en håndfuld stillinger under besættelse. Rådet og sekretariatet står på et fundament af viden og får samtidig tilført nye kræfter. Det er fint i tråd med regeringens politik om beskæftigelse og udvikling i hele Danmark.

- Med udflytningen af Det Frie Forskningsråds sekretariat til Odense skaber vi arbejdspladser i Odense og får et nyt centralt mødested for forskere i hele landet. Vi får et Danmark i bedre balance. Jeg vil gerne rose sekretariatet for deres indsats og fleksibilitet i forbindelse med udflytningen, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Der er 39 medarbejdere i Det Frie Forskningsråds sekretariat i Odense. Regeringen arbejder målrettet på at skabe et Danmark i bedre balance og har fremlagt en stor plan for udflytning af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden. Der vil blive flyttet i alt 286 statslige arbejdspladser til Odense.

 

Mest Læste

Annonce