Kære mor - Vent med flyttebilen til efter valget

Politik

16/10/2013 10:07

Freja Eriksen

"Mor, jeg forstår altså ikke, at du som SOSU-assistent accepterer præmissen? Hvorfor skal det ikke længere være en rettighed, at være sikret basal pleje og rengøring?" skriver Steen Wrist Ørts til "sin mor" Kenny Bruun Olsen.

Kære Mor

Tak for dit brev. Det er altid dejligt at høre fra "dig". Jeg er lige kommet hjem fra en fest, på noget der hedder IP Schmidts Gaard, hvor jeg hjalp lidt til i opvasken, mens de ældre hyggede sig med dans og snak. Det vidner jo om at den opdragelse du gav mig virkede bare lidt. Det der med at hjælpe andre hang i hvert fald lidt ved. :)

Bag om bloggen KV13 - Brev fra mor

To lokalpolitikere har lagt den triste tone i den politiske debat på hylden til fordel for kærlige breve mellem "mor" og "søn" – borgmester Kenny Bruun Olsen og byrådskandidat Steen Wrist Ørts i Fredericia.

Den kærlige korrespondance mellem de to politikere begyndte på facebook, men er nu hevet ind på DenOffentlige.dk som en hyldest til upoleret, fokuseret og kreativ politisk debat. Følg her den uortodokse debat i en uortodoks familie på bloggen.

 

Jeg tror ham Kenny har formuleret sig noget uklart, siden vi to har så vidt forskellig opfattelse af hans budskab? Har du talt med Kenny? Du virker noget mere inde i hans tanker bag. Jeg vil med glæde høre Birthe Kjær, specielt "Vi maler byen rød" sammen med dig. Du ved også, at jeg altid giver en ekstra hånd med, når jeg besøger dig. I Fredericia arbejder vi også med "Længst muligt i eget liv". Et stærkt koncept, som jeg tror mere på. Jeg frygter desværre, at Kennys forslag vil blive en glidebane på bekostning af svage ældre og i sidste ende føre til kolde hænder. Det er som om han mere arbejder efter "Længst muligt på de pårørendes almisser".

Det er desværre sådan, at vi lever i sparetider. Det betyder, at selvom der er mangel på varme hænder, så skæres der ned. Man kunne så sige at de varme hænder, ville blive brugt mere nyttigt, hvis jeg hjalp dig, men jeg tror også at frivillighed i det som tidligere var kernevelfærd, vil føre til besparelser. Hvad gør vi så, hvis jeg kommer til skade, eller får arbejde ude i den globaliserede verden? Samfundet forlanger mere og mere af os alle. Det er ok. Vi giver den gerne en ekstra skalle, præcis som I gjorde, da I var med til at bygge det velfærdssamfundet op, som nogle så gerne vil pille ned nu. 

Læs brevvekslingen mellem mor og søn

Mor, jeg forstår altså ikke, at du som SOSU-assistent accepterer præmissen? Hvorfor skal det ikke længere være en rettighed, at være sikret basal pleje og rengøring?

Mor, det virker altså som om du har talt med Kenny. Hvis du har hans nummer, må du altså gerne spørge ham, om han vil sikre, at der stadig er varme hænder, når jeg ikke kan træde til. Vil han sikre, at der er vikarer, når de varme hænder er syge? Vil han sikre, at de svageste får den bedste omsorg, uden at det skal koste yderligere på velfærden? Jeg vil gerne hjælpe hvor jeg kan, men jeg vil ikke skære yderligere ned.

Jeg håber det lykkes, at vi en dag kan bo tæt på hinanden igen - en lille familie som hjælper hinanden efter evne og ressourcer. Men vent lige med flyttebilen til efter valget. 

Forresten send lige opskriften på din Skipperlabskovs. 

Vi ses snart.

Kh Steen

Ps. Hvornår har du fået sølvskeer?

Pps. Hils lige ham Kenny, hvis du taler med ham, og sig han virker som en humoristisk person - måske han burde overveje en komikerkarriere? Altså hvis nu han ikke længere skal være borgmester. 

 

Mest Læste

Annonce