Steen, du hører lige, hvad du vil

Politik

16/10/2013 10:27

Freja Eriksen

"Vores velfærdssamfund har brug for mere end kolde kontanter fra borgerne for at kunne bestå. Det handler også om det menneskelige engagement - både fra pårørende og frivillige. Særligt i hårde tider," skriver mor, Kenny Bruun Olsen, til sin søn.

Kære Steen

Hvor er det dejligt, at du engagerer dig, som du gør. Vi har brug for frivillighed og engagement i samfundet på sigt - altså også efter valgkampen, Steen. 

Kan du huske, da du var lille, og vi drillede dig med, at ”du hører lige, hvad du vil”? Prøv du nu at læse Kennys indlæg én gang til. Ikke ét sted i indlægget står der, at jeg skal være afhængig af, hvornår du har tid til at vaske mig. Der står: ”Det er nødvendigt, at vi alle tager aktiv del i vores velfærdsstat og i højere grad trækker den i retning af et velfærdssamfund, hvor vi alle tager ansvar…”.

Bag om bloggen KV13 - Brev fra mor

To lokalpolitikere har lagt den triste tone i den politiske debat på hylden til fordel for kærlige breve mellem "mor" og "søn" – borgmester Kenny Bruun Olsen og byrådskandidat Steen Wrist Ørts i Fredericia.

Den kærlige korrespondance mellem de to politikere begyndte på facebook, men er nu hevet ind på DenOffentlige.dk som en hyldest til upoleret, fokuseret og kreativ politisk debat. Følg her den uortodokse debat i en uortodoks familie på bloggen.

 

Vores velfærdssamfund har brug for mere end kolde kontanter fra borgerne for at kunne bestå. Det handler også om det menneskelige engagement - både fra pårørende og frivillige. Særligt i hårde tider. 

Inde ved naboen i nr. 14, hvor de tidligere har haft rengøringshjælp og handlede ind hver dag, her må alle i huset – også børnene - nu give en hånd med i rengøringen, og der handles stort og økonomisk ind til hele ugen. Hun er også begyndt at bage brødet selv, og han kører taxa i weekenden. Det har ikke været let efter hun mistede sit arbejde, men de har fået det til at køre rundt ved at alle i huset gør en ekstra indsats.

Nu ved jeg godt, at du sikkert ikke har nærlæst Venstres Vision, men det har jeg. Her står: ”Det handler om at skabe en kulturforandring, hvor vi går fra at være et samfund med store udfordringer på alle områder til et samfund; hvor flere tager ansvar for eget liv og familie; hvor vi tør lade virksomhederne være en del af udviklingen af vores offentlige tilbud; hvor vi insisterer på, at der skal stilles krav til mennesker; hvor vi sætter fokus på borgernes styrker frem for svagheder; hvor vi tør tænke andeledes i løsningen af de kommunale udfordringer”.

Læs brevvekslingen mellem mor og søn

Det handler om holdninger, Steen. En kulturforandring. Man kan som samfund ikke overleve på at sige ”vi gør, som vi plejer”. Tiden er en anden i dag, og vi skal alle bidrage til en positiv udvikling.

Angående Birthe Kjær. Jeg husker nu, at du var mest vild med ”Pas på den knaldrøde gummibåd”. Du hoppede og dansede rundt til den, og jeg husker stadig, at du sang: ”Søstøvler, kikkert og skæg og det hele - jo min Hans-Peter er flot. Bare til søs uden sikkerhedssele. Herre gud, vand er kun vådt. Og skulle det ske, vi punkterer, det tar´ vi med knusende ro. For cykelpumper har vi med og en to tre værsgo! Pas på den knald røde gummibåd……”

Pas nu på den knaldrøde gummibåd, Steen.

Jeg har skiftet min gamle opskriftbog ud med ”Funky fredagsretter”. Så skipperlabskovsen må du google dig til. Vi ses snart, søde Steen. 

Kærlig hilsen
”Mor”

PS: Sølvskeerne har jeg altid haft, men da du har det med at putte alting i opvaskemaskinen, så har jeg holdt dem i skuffen.

PPS: Man behøver ikke være en tør akademiker for at blive en god borgmester.

 

Mest Læste

Annonce