20.000 frivillige samler ind til verdens kvinder

Politik

08/3/15 8:48

Nick Allentoft

Folkekirkens Nødhjælp samlede søndag 14 millioner kroner ind til fattige kvinder i hele verden.

Danskerne gravede lidt dybere i deres lommer i år i forhold til sidste år, da Folkekirkens Nødhjælp søndag samlede 14 millioner kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande.

I alt 20.000 frivillige nød forårsvejret med en indsamlingsbøsse i hånden, da de på kvindernes internationale kampdag gik fra dør til dør i hele landet. Det indsamlede beløb er en million højere end beløbet i 2014.

- Vi er taknemmelige for danskernes stærke givervilje og for de mange frivillige, som brugte nogle timer af en varm solbeskinnet søndag på at hjælpe, siger Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.

Indsamlingen faldt i år sammen med kvindernes internationale kampdag 8. marts, og de indsamlede penge skal gå til at støtte kvinder i Afrika, Asien, Mellemøsten og Mellemamerika.

- I de fattigste lande er det oftest kvinderne, der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Kvindernes omsorg og indsats er afgørende for deres families levevilkår, siger Birgitte Qvist-Sørensen i en kommentar.

- Derfor er det oplagt at give disse kvinder en håndsrækning ved indsamlingen på kvindernes internationale kampdag.

Nogle af de tiltag, som pengene skal gå til, drejer sig blandt andet om at uddanne kvinder, oplyse dem om deres rettigheder og modarbejde misbrug af og vold mod kvinder, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.