5.000 uden praktikplads skal til samtale

Politik

12/1/15 11:55

Suleman Haider

Knap 5.000 unge uden en praktikplads bliver indkaldt til en samtale på en af landets erhvervsskoler. Det sker i løbet af foråret, oplyser Undervisningsministeriet.

Ministeriet vil have belyst hvorfor de hverken er i praktik i en virksomhed eller i skolepraktik. Samtalerne er et led i en analyse af, hvem som står i praktikpladssøgekøen, og hvordan de bedst hjælpes til at få en praktikplads, skriver Fagbladet 3F.

De nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet viser, at 11.309 unge ved udgangen af november 2014 forgæves søgte praktikplads i en virksomhed. Af dem er 6.547 i gang med at tage deres erhvervsuddannelse i skolepraktik på et af landets 50 skolepraktikcentre. De resterende 4.762 er ikke startet på deres hovedforløb, fordi de mangler en praktikplads og enten har takket nej til eller ikke har haft mulighed for at vælge skolepraktik på deres uddannelse. Det er dem, der nu skal til samtale.

Forbundssekretær i 3F Søren Heisel understreger, at det er nødvendigt at vide mere om de unge i søgekøen, for bedre at kunne hjælpe dem.

- Vi skal finde ud af, hvad de ser af barrierer for at komme i gang med et hovedforløb. Og så må vi nedbryde de barrierer. Vi ved allerede nu, at utroligt mange af dem, der står i søgekøen forlader den hurtigt igen. Og det gør de uden hverken at starte i skolepraktik eller med praktikplads, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce