5.000 uden praktikplads skal til samtale

Politik

12/1/15 11:55

Suleman Haider

Knap 5.000 unge uden en praktikplads bliver indkaldt til en samtale på en af landets erhvervsskoler. Det sker i løbet af foråret, oplyser Undervisningsministeriet.

Ministeriet vil have belyst hvorfor de hverken er i praktik i en virksomhed eller i skolepraktik. Samtalerne er et led i en analyse af, hvem som står i praktikpladssøgekøen, og hvordan de bedst hjælpes til at få en praktikplads, skriver Fagbladet 3F.

De nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet viser, at 11.309 unge ved udgangen af november 2014 forgæves søgte praktikplads i en virksomhed. Af dem er 6.547 i gang med at tage deres erhvervsuddannelse i skolepraktik på et af landets 50 skolepraktikcentre. De resterende 4.762 er ikke startet på deres hovedforløb, fordi de mangler en praktikplads og enten har takket nej til eller ikke har haft mulighed for at vælge skolepraktik på deres uddannelse. Det er dem, der nu skal til samtale.

Forbundssekretær i 3F Søren Heisel understreger, at det er nødvendigt at vide mere om de unge i søgekøen, for bedre at kunne hjælpe dem.

- Vi skal finde ud af, hvad de ser af barrierer for at komme i gang med et hovedforløb. Og så må vi nedbryde de barrierer. Vi ved allerede nu, at utroligt mange af dem, der står i søgekøen forlader den hurtigt igen. Og det gør de uden hverken at starte i skolepraktik eller med praktikplads, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.