Åben reception skal forebygge vold på supersygehus

Politik

19/12/14 9:47

Suleman Haider

Trusler og vold mod hospitalsansatte kan forebygges, hvis de fysiske rammer signalerer venlighed og varme. Det skriver DR Midt & Vest.

Så når den nye akutmodtagelse i Gødstrup skal bygges, vil personalets sikkerhed afgøre indretningen.

Receptionen bliver åben. Vi har ikke noget glas, der afgrænser personalet fra patienterne, fortæller arbejdsmiljøkoordinator Bente Fjordside fra Hospitalsenheden Vest løfter her en del af sløret for indretningen af den nye akutmodtagelse i Gødstrup.

Åbenhed og imødekommenhed er nøgleordene.

- Vi siger jo, vi bygger patientens hospital. Vi vil jo gerne have at patienten har en god oplevelse af at komme ind i vores hus, siger hun til DR Midt & Vest.

Derfor byder hospitalet på åbne og lyse venteværelser og tydelig anvisning af hvordan patienten finder vej til receptionen. Selv placeringen af møbler er overvejet grundigt:

- Hvor skal bordet stå, for vi får den bedste kontakt med patienter og pårørende, siger hun.

Problemet med truende eller voldelige patienter og pårørende vokser i disse år - især i akutmodtagelserne, som er første møde med hospitalet

- Man er jo ofte i afmagt, hvis det er en alvorlig akut situation, siger hun til DR Midt & Vest.

Derfor har Hospitalsenheden Vest bedt psykiatrien - som har stor erfaring med uadreagerende patienter - om hjælp til indretningen af Gødstrup, fortæller arbejdsmiljøkoordinator Bente Fjordside:

- Psykiatrien har erfaringen med hvor stort et rum skal være og hvordan det skal indrettes for patienten ikke føler sig presset. Det har vi selvfølgelig taget højde for i planlægningen, fortæller hun til DR Midt & Vest.

Akutmodtagelsen i Gødstrup skal efter planen åbne i midten af 2017.

På hospitalet i Viborg bygges også en ny akutmodtagelse med samme fokus på en indretning, der skaber trygge rammer for både patienter og personale.

Annonce