AE: Færre unge kan se frem til en ungdomsuddannelse

Politik

08/1/15 9:17

Suleman Haider

Stik mod regeringens målsætninger kan færre unge se frem til at få en ungdomsuddannelse, skriver AE.

Igen og igen har regeringstoppen talt om at vigtigheden af at skabe "den bedst uddannede generation nogensinde".

Og målet i regeringsgrundlaget er også klart: 95 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse, der rækker ud over folkeskolen.

Men det går faktisk den gale vej med uddannelsesniveauet i Danmark, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) på baggrund af nye tal fra Undervisningsministeriet.

Ifølge ministeriet forventer man, at 83,9 procent af eleverne i de nuværende 9. klasser har gennemført en ungdomsuddannelse om 10 år.

Det betyder med andre ord, at hver sjette 9. klasse-elev ikke forventes at få anden og mere uddannelse end den, som folkeskolen har leveret.

Det er et fald på en procent i forhold til året før, og det er første gang i syv år, at man forventer en mindre uddannet generation end året før, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det er især unge på Midt- og Vestsjælland samt på Lolland, Falster og i hovedstadsområdet, der ikke forventes at få en ungdomsuddannelse, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Og selv om det i nogle kommuner - særligt i Nordsjælland og i Midt- og Vestjylland - forventes, at op imod 90 procent af årgangen får en uddannelse, så lever ingen kommuner dog op til regeringens målsætning om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse, viser tallene.

Ifølge Erhvervsrådet er der en samfundsmæssig gevinst på tre millioner kroner, hver gang et ungt menneske får en erhvervsuddannelse oven i den uddannelse, man har med sig fra folkeskolen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.