Islamic Center of Murfreesboro i USA.

Amerikanske muslimer frygter for deres liv

Velfærd

17/12/2015 20:57

Nick Allentoft

Den hårde anti-muslimske retorik i USA har fået en række moskéer til at opruste på sikkerhedsfronten i frygt for nye hævnaktioner.

- Vores frygt er på et temmelig højt niveau i øjeblikket på grund af den anti-muslimske retorik, siger Maha Sayed til Reuters.

Hun er advokat i Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer. Sidste uge måtte deres kontor på Capitol Hill i Washington D.C. evakueres, da de modtog et brev, der indeholdt hvidt pulver.

- Dø en smertefuld død muslimer, stod der i brevet.

En 23-årig mand satte ild til en moské i Californien i weekenden. I Philadelphia fandt muslimerne et afskåret grisehoved uden for deres moské, efter de havde været til fredagsbøn.

Disse hadforbrydelser er kun et par eksempler ud af mange, siger flere muslimske organisationer og imamer over hele USA. De er især taget til i styrke efter de Islamisk Stat-inspirerede terrorangreb i Californien og Paris.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps forslag om at forbyde alle muslimer indrejse i USA har kun forstærket imamernes bekymringer for anti-muslimske angreb.

At ansætte væbnede vagter er blot ét af de sikkerhedsmæssige tiltag, som flere moskéer har taget initiativ til.

- Vi er meget bekymrede for den holdning i samfundet, der er omkring muslimer, siger Mohamed Magid, der er imam i en moské i Virginia, til Reuters.

Han siger, at det at finde sikkerhedsvagter i sig selv er en udfordring. Mange vagter siger op igen efter kort tid af frygt for angreb.

Sammen med en anden moské i Phoenix, samarbejder de nu med det nationale Homeland Security om at forbedre sikkerheden. 

En anden moské i en forstad til Corona i Californien har brugt 10.000 dollar - svarende til omkring 68.000 kroner - på forskellige sikkerhedstiltag.

- Vi har overvågning. Vi har et nyt alarmsystem. Og vi låser altid dørene, siger imamen, Ikram Ul Haq.

Imamerne forklarer, at de oplever, at samfundet blander de terror-udøvende ekstremister sammen med fredelige muslimer. 

Flere af moskéerne har anset det for nødvendigt tydeligt at melde ud, at de tager afstand fra de ekstremistiske angreb.

- Det muslimske samfund står sammen med vores amerikanske medborgere i forkastelsen af enhver tankegang, der vil retfærdiggøre disse kvalmende voldshandlinger, skriver moskéen i Californien på sin hjemmeside.

Amerikanske menneskerettighedsgrupper holder nøje øje med den vold, flere uskyldige muslimer over hele USA oplever at blive udsat for.

- Der er ingen tvivl om, at vi ser en stor stigning i anti-muslimske hadrelaterede forbrydelser, siger Mark Potok, der er seniorforsker ved organisationen Poverty Law Center, til Reuters.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce