En telefon- og dataregning på 250.000 kroner har nu ført til, at Odenses borgmester, Anker Boye (S), har fået en næse af et enigt byråd, skriver fyens.dk.
En telefon- og dataregning på 250.000 kroner har nu ført til, at Odenses borgmester, Anker Boye (S), har fået en næse af et enigt byråd, skriver fyens.dk.

Anker Boye får næse for telefonregning af enigt byråd

Politik

25/9/14 10:17

Nick Allentoft

Odenses borgmester udviste ikke rettidig omhu, da han præsenterede kommunen for telefonregning på 250.000 kr.

En telefon- og dataregning på 250.000 kroner har nu ført til, at Odenses borgmester, Anker Boye (S), har fået en næse af et enigt byråd, skriver fyens.dk.

I oktober 2011 kom borgmesteren hjem fra en ferierejse med den tårnhøje telefonregning. Siden har Odense Kommune og TDC indgået et forlig, hvor regningen blev halveret til 125.000 kroner - en regning, som borgmesteren har valgt at betale af egen lomme.

Men det betyder altså ikke, at han slipper for en næse i sagen.

Efter forslag fra Dansk Folkeparti og med støtte fra de to andre borgerlige partier, Venstre og Det Konservative Folkeparti, konstaterer byrådet inklusiv SF, EL og Socialdemokraterne, at borgmesteren ikke har udvist rettidig omhu ved at sørge for at begrænse regningens størrelse, skriver netavisen.

Desuden kritiserer Odense Byråd - også i enighed - en kritik af administrationen, hvor det vil gøre Statsforvaltningen, der er tilsynsmyndighed, opmærksom på, at sagen om den kolossale telefonregning ikke er håndteret ansvarligt af administrationen.

Byrådet skal inden jul vedtage regler for, hvor mange af kommunens penge borgmestre og rådmænd må bruge på telefon og data, skriver fyens.dk.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.